avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Reautorizare PFA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Reautorizare PFA

Sotul meu are un PFA cu autorizatie emisa in martie 2008 in baza Legii 300/2004 la sectorul 4 (dar acum locuim in sectorul I). Vrea sa opteze pt continuarea activitatii , in conditiile in care , dupa cum stiti , se impune acest lucru pana la 25 aprilie 2009.El nu are timp sa mearga sa depuna sau sa ceara formulare si acest lucru trebuie sa-l fac eu pentru el.
Ma poate ajuta cineva comunicandu-mi pasii pe care trebuie sa-i fac in acest sens ?Nu am nici eu foarte mult timp pentru a alerga de la o institutie la alta si mi-ar fi de mare folos sa stiu unde trebuie sa merg si cu ce hartii.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 11:02, 14 Aprilie 2009
Pentru preschimbarea PF in PFA aveti nevoie de urmatoarele documente : Autorizatia PF emisa de Primarie ( original si copie) , certificatul de inregistrare in original , certificatul de inregistrare fiscala (original si copie ) carte de identitate (original si copie) .De la Oficiul Registrului Comertului va trebuie 4-5 formulare tipizate care trebuie completate , iar taxele sunt in jur de 120 lei. Daca veti gasi intelegere la referentul de la ORC o sa puteti preda dvs. actele , daca nu , va trebuie procura din partea sotului ca sa le depuneti. Toate demersurile trebuie facute la Registrul Comertului .
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Sorin Susca, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri .Am sunat intre timp la ORC si mi-au spus ca numai cu imputernicire pot depune actele in numele sotului meu.
Daca stie cineva cat de mari sunt cozile la acest Oficiu pentru acest demers ( ca doar suntem in Romania !), il rog sa-mi spuna si mie !
Ar mai fi o problema ca sotul meu spune ca nu stie despre ce certificat de inregistrare fiscala este vorba , de unde se obtine , pentru ca el nu are decat Certificatul de inregistrare emis de ORC Bucuresti.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
dunguta, utilizator
Cozile sunt destul de mari in aceasta perioada la ORC deoarece termenul de preschimbare pentru PF-uri este pana in 24 aprilie (daca nu cumva se va prelungi) Ar trebui sa aveti de la finante un cod fiscal .Daca nu aveti mergeti la administratia financiara sa-l ridicati (trebuie sa aveti )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Dacã se poate rãspuns urgent mefi mefi Doresc să ştiu ce acte trebuie şi unde anume să mă adresez pentru a deschide o firmă de PFA ( PERSOANÃ FIZICÃ AUTORIZATÃ ).Am un spaţiu la părinţi ... (vezi toată discuția)
Se plateste impozit pe un af fara activitate? reya reya Buna seara, Am si eu nevoie de ajutor intr-o problema: mama are un AF pe care nu mai lucreaza de ceva timp si care a fost platit la zi (din punct de vedere ... (vezi toată discuția)