Sotul meu are un PFA cu autorizatie emisa in martie 2008 in baza Legii 300/2004 la sectorul 4 (dar acum locuim in sectorul I). Vrea sa opteze pt continuarea activitatii , in conditiile in care , dupa cum stiti , se impune acest lucru pana la 25 aprilie 2009.El nu are timp sa mearga sa depuna sau sa ceara formulare si acest lucru trebuie sa-l fac eu pentru el.
Ma poate ajuta cineva comunicandu-mi pasii pe care trebuie sa-i fac in acest sens ?Nu am nici eu foarte mult timp pentru a alerga de la o institutie la alta si mi-ar fi de mare folos sa stiu unde trebuie sa merg si cu ce hartii.
Va multumesc !
Pentru preschimbarea PF in PFA aveti nevoie de urmatoarele documente : Autorizatia PF emisa de Primarie ( original si copie) , certificatul de inregistrare in original , certificatul de inregistrare fiscala (original si copie ) carte de identitate (original si copie) .De la Oficiul Registrului Comertului va trebuie 4-5 formulare tipizate care trebuie completate , iar taxele sunt in jur de 120 lei. Daca veti gasi intelegere la referentul de la ORC o sa puteti preda dvs. actele , daca nu , va trebuie procura din partea sotului ca sa le depuneti. Toate demersurile trebuie facute la Registrul Comertului .
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri .Am sunat intre timp la ORC si mi-au spus ca numai cu imputernicire pot depune actele in numele sotului meu.
Daca stie cineva cat de mari sunt cozile la acest Oficiu pentru acest demers ( ca doar suntem in Romania !), il rog sa-mi spuna si mie !
Ar mai fi o problema ca sotul meu spune ca nu stie despre ce certificat de inregistrare fiscala este vorba , de unde se obtine , pentru ca el nu are decat Certificatul de inregistrare emis de ORC Bucuresti.
Cozile sunt destul de mari in aceasta perioada la ORC deoarece termenul de preschimbare pentru PF-uri este pana in 24 aprilie (daca nu cumva se va prelungi) Ar trebui sa aveti de la finante un cod fiscal .Daca nu aveti mergeti la administratia financiara sa-l ridicati (trebuie sa aveti )