avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plec la munca in strainatate, cum pot plati ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plec la munca in strainatate, cum pot plati intretinerea in tara ?

Nu stiu cum sa procedez in urmatorul caz :
plec la munca in strainatate, pentru o perioada determinata ( 1 - 5 ani )
Detin un apartament proprietate in BUCURESTI.
Cum pot plati legal ( nu prin intelegeri cu terti genul lasa ca platesc eu pentru tine )
intretinerea catre Asociatia de Proprietari , cu acte doveditoare ca am platit la timp?
Sunt singur, nu am rude si nu vreau sa vand apartamentul pentru ca voi reveni in tara.
Asociatia de Proprietari a spus ca nu primeste virament bancar pentru asta in contul ei. Nu da certificare ca am platit intretinerea lunara.
Se poate da o procura catre vre-un avocat sau se ocupa vre-o firma sau institutie de acest gen de probleme ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:15, 28 Ianuarie 2014
Nu va trebuie certificare. Va da doar contul si depuneti lunar in el banii. Si pastrati hartiile pe care vi le da banca cand faceti plata. La scopul platii treceti intretinere luna.... pentru numele....
Trebuie sa existe intelegere.
Mai exista si posibilitatea sa le dati banii in avans, de exemplu pentru 1 an, sau pana cand va intoarceti in tara. Oricum ar fi trebuie sa tineti legatura cu administratia, deci bine spus:
Trebuie sa existe intelegere.

Se poate si varianta cu avocatul, dar ... serviciul acesta costa, desigur.
Solutia este si mai simpla!
Trimiteti banii prin mandat postal cu confirmare de primire si mentionati ce reprezinta "intretinere luna X".:)
Astfel il puneti pe administrator sa stea pe la cozi la posta si in mod sigur dupa 2-3 luni va accepta sa virati banii in cont.
Suma nu trebuie sa fie exact cat este intretinerea in luna respectiva.
Nu exista decat o singura varianta, vorbiti cu cineva sa va plateasca intretinerea si care sa aiba si cheile apartamentului, in cazul unei avarii la dumneavoastra sau pe partile comune sa se poata intervenii fara a sparge usa, sau sa lasati blocul fara utilitati.
Alta solutie este inchirierea cu contract declarat la fisc.
Nu se sparge nici usa, se plateste si intretinerea, locuinta nu se degradeaza si ramaneti si cu ceva bani.;)

Alte discuții în legătură

Cheltueli emanuellen emanuellen Buna ziua,am un apartament in bloc,cu centrala proprie,doresc sa ma mut in strainatate si sa vin o data pe an acasa.Cum trebuie sa procedez legal unde sa anunt ... (vezi toată discuția)
Metode de crestere a incasarilor in asociatie Dana Marin Dana Marin Cu siguranta exista persoane de decizie in asociatii care au experimentat diverse metode de crestere a incasarilor la intretinere. Noi avem multe restante, ... (vezi toată discuția)
Schimbare tevi intr-un apartament nelocuit de 3 ani. alexemariusadrian alexemariusadrian Doresc sa schimb tevile de caldura de la un apartament de la et. 2, eu fiind la et.4, dar proprietarul de la et. 2 este plecat din tara de 3 ani. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)