avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este de natura penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este de natura penala?

Am semnat un contract de mandat comercial cu firma A,contract care a expirat in 2 saptamani de la semnare,dar ambele parti si-au continuat colaborarea timp de 2 ani. Totodata am fost angajat cu contract de munca pe functia de agent de vanzari la firma B patronata de acelasi om.
La semnarea contractului de mandat comercial de la firma A mi-a fost dat un card de carburant,telefon si laptop in baza unui proces verbal de predare-primire,urmand ca activitatea de teren sa o fac cu masina personala in baza unui contract de inchiriere(primeam o suma de bani lunar pentru asta).Contractul de inchiriere auto a fost incheiat pe o perioada de 1 an,dar partile au continuat inca 1 an dupa expirarea lui.
In urma unui conflict legat de refuzul companiei A de a-mi achita un comision am fost instiintat ca mi s-a formulat o plangere penala pentru abuz de incredere pe motivul ca in perioada de 2 ani am consumat si in interes personal combustibil de pe cardul lor.
Cardul era de la MOL si era pentru alimentare garaj(se putea alimenta orice vehicul cu acest card).
Precizez ca in aceasta perioada am alimentat si alte masini inafara de masina personala(a sotiei,a tatalui).
La angajare a avut loc o discutie in care mi s-a comunicat pe cale verbala ca pot consuma carburant in interes personal urmand a-mi fii oprita suma respectiva din salariu fara TVA .
La sfarsitul fiecarei luni intocmeam foaia de parcurs in care treceam carburantul consumat in interes personal,dar firma timp de 2 ani nu mi-a oprit nimic din salariu.
Este aceasta speta de natura penala si daca da unde se poate incadra?

:((
Cel mai recent răspuns: ionutzradu84 , utilizator 21:31, 28 Ianuarie 2014
Daca v-au decontat acele documente intocmite la sfarsit de luna inseamna ca au acceptat consumul.
la sfarsitul firecarei luni mi le decontau fara nici un repros!!
sa inteleg ca nu e vorba de nimic penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta abuz de incredere ionutradu84 ionutradu84 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare pentru ca am consultat mai multi avocati si raspunsurile au fost distincte.. In urma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Utilizarea masinii personale si decontare carburant - tratament fiscal VeneciucAngelica VeneciucAngelica Buna ziua , Am si eu nevoie de tratamentul fiscal ( plus documente justificative intocmite corect ) dar si de o concluzie in ceea ce priveste - \\" ... (vezi toată discuția)
Am platit trecere pod fetesti benzinarie mol, am fost amendat, am fost inselat bobemihai bobemihai Buna ziua. Daca nu am postat in aria corecta rog mutarea ei, multumesc Este o problema ciudata si putin complicata voi incerca sa explic cat mai clar cum ... (vezi toată discuția)