avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare imobil confiscat
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare imobil confiscat

In cartea funciara a imobilului s-a notat sentinta penala prin care se dispune confiscarea acestui, anterior fiind inscrise ipoteci si interdictii in favoarea unor banci.Executorul judecatoresc poate scoate imobilul la licitatie si sa emita un act de adjudecare in contul datoriilor catre banci, fara sa tina seama de sentinta penala pe motiv ca a fost inscrisa ulterior ipotecilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:10, 29 Ianuarie 2014
Buna ziua,

O sa va raspund ca unui jurist cu 10 ani vechime. Care este efectul ipotecii fata de creditor? dreptul de urmarire si de preferinta, asa e? oare o confiscare intervenita ulterior inscrierii dreptului real imobiliar este opozabila creditorului ipotecar? Nu, nu este. asadar, in mod evident acest imobil poate fi executat in temeiul contractului de ipoteca si actualul proprietar, statul nu are decat sa se supuna acestei executari silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Inscrieri si radieri carte funciara DILIGENT MANAGEMENT SRL DILIGENT MANAGEMENT SRL Asupra unui imobil sunt înscrise următoarele sarcini în ordine cronologică:  Ipotecă imobiliară pentru suma de 35.000 euro în favoare lui ... (vezi toată discuția)