avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie de pe acoperis - bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie de pe acoperis - bloc nou

Buna

In urma cu 2 ani ( 2012) mi-a fost inundat apartamentul de catre zapada care s-a topit pe acoperisul blocului acesta fiind de tip sarpanta , eu locuind la mansarda blocului.Acet bloc a fost data in folosinta in vara lui 2009.Am solicitat interventia constructorului ( investitor - PF) care dupa mai multe solicitari a facut reparatiile ( a schimbat folia de sub tigla ) , in urma discutiei cu meseriasii care au efectuat reparatiile acestia mi-au spus ca este o panta foarte mica iar la aceasta era obligatorie invelitoare din tigla metalica.Ulterior am solicitat constructorului plata daunelor din apartament care le-am reparat pe cheltuiala proprie, m-a tot purtat cu vorba iar acum mi-a comunicat ca nu imi mai plateste nimic. Mi s-a comunicat ca firma angajata de constructor sa ridice blocul este in faliment.
Ce pot face in acest caz?
Trebuie sa il dau in judecata ?
Daca da, am sanse sa castig ?
Ce termen am in acest sens ?
Eu am cumparat direct de la el apartamentul.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: broker1 , utilizator 21:42, 29 Ianuarie 2014
Dv ati achizitionat apartamentul de la constructor,nu aveti relatii cu firma angajata de acesta ,firma care precizati ca este in faliment
Promovati plangere impotriva constructorului

Multumesc frumos, ma intereseaza daca exista vre-o posibilitate sa pierd procesul, in atare conditii nu as vrea sa mai pierd timp si bani iar rezultatul sa nu ma ajute.
Este destul de complicat ce doriti. Mai ales daca este PF va luptati cu morile de vant.Sfatul meu este sa reparati in casa, sa va faceti o asigurare si la urmatorul necaz va luati banii de la asigurator si ii lasati pe ei sa se judece cu investitorul.
Ati cumparat apartamentul de la el nu si acoperisul blocului, pentru acoperis luati legatura cu CE pentru a remedia problema.
Asiguratorul nu despagubeste pagubele aparuta in urma inundatiilor cauzate de ploaie sau topire a zapezii.
Pentru ca sunt in perfecta cunostinta de cauza, lucrand in asigurari, nici un asigurator nu plateste daune datorate viciilor de constructie de orice fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie apartament cumparat prin "prima casa" amsanca amsanca Buna ziua, in 2009 am achizitionat prin programul Prima Casa un apartament mansardat nou, situat la nivelul 5 si 6 deasupra unui bloc de 4 etaje. Dupa prima ... (vezi toată discuția)
Problema cu vremea rea Razvan_G Razvan_G Vremea asta extrem de rea a venit cu o problema. Sora mea de curand si-a construit casa, probleme cu vecinii ca ii fura soarele etc., au trecut. Acum de cand ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)