avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare cota indiviza pod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare cota indiviza pod

Buna seara,
As dori sa achizitionez un apartament la etajul 1 al unei vile. Aceasta se afla intr-o stare destul de avansata de degradare in ceea ce priveste podulsi fatada. In vila mai locuiesc o familiede pensionari, proprietari si o batrana ce sta cu chirie (casa a fost cumparata de catre statul roman de a proprietarul ce a plecat in strainatate). Eu detin o cota indiviza de aprox 36%. As dori sa stiu daca pot plati eu cheltuielile cu repararea fatadei si acoperisului (sarpantei) si inschimb celalat proprietar de la parter sa imi vanda cota lui indiviza aferenta podului.
Multumesc si seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:07, 29 Ianuarie 2014
Cota indiviza reprezinta cota parte in procente dintre suprafata utila a apartamentului si/sau spatiului cu alta destinatie x 100.
Cota indiviza este precizata in actul de dobandire a proprietatii,nefiind individualizata in suprafata comuna,astfel incat dv nu aveti temei legal sa invocati ca executati reparatiile mentionate contra cotei indivize a celuilalt proprietar
Pe de alta parte,partea comuna nu se poate vinde
Partea comuna poate fi exclusiv utilizata de catre unul dintre proprietari prin incheiere de contract de comodat sau de locatiune

Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
ynocentta, utilizator
Va poate vinde si tot apartamentul, dumneavoastra nu sunteti asociatie de proprietari si nu poate fii vorba de cota-parte indiviza ca la condominii, aici este vorba doar de trei proprietari care pot vinde si cumpara.
thran a scris:

Va poate vinde si tot apartamentul,

Initiatorul topicului precizeaza concret interesul sau,respectiv
celalat proprietar de la parter sa imi vanda cota lui indiviza aferenta podului.

Cota indiviza este o valoare abstracta rezultat al suprafetei proprietatii ,astfel incat nu se poate ridica pretentia ca unul dintre proprietari are cota indiviza in pod si altul in subsolul imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis impexrom impexrom Ma poate ajuta cineva? Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)
Varianta reparatie fatada andapopa andapopa Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada ... (vezi toată discuția)