avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere prea mare pe luna Decembrie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere prea mare pe luna Decembrie

Buna ziua. As dori pentru inceput sa va spun ca stau intr-o garsoniera la etajul 10 si suntem un numar de 3persoane la intretinere: 2adulti si un copil. Intretinerea pe luna decembrie arata cam o suma de 400lei in total, din care 62lei cheltuieli pe nr de persoane,9,33 mc apa rece.,7,49mc apa calda, cheltuieli pe index contor 64lei apa calda,107lei apa rece, cheltuieli pe cota parte indiviza 23,69lei, fond reparatii 5lei, incalzire 139lei. Mentionez ca eu am dat pe luna respectiva citire apometrelor si am avut un consum de 4mc apa calda si 3mc de apa rece, in niciun caz ce au trecut ei. Am facut si verificarea apometrelor in luna decembrie, tot la cererea asociatiei, iar acestea indica in parametrii normali consumul. Nu inteleg de ce a pus la tot blocul acelasi consum daca eu sunt in regula cu tot ce mi-au cerut? tot blocul e trecut la consum pausal si nu inteleg motivul iar administratorul si presedintele nu dau nicio explicatie,ba mai mult ne vorbesc pe un ton rastit.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:14, 29 Ianuarie 2014
Va trebui sa convingeti si alti proprietari ca acele contoare de apa au costat bani la fel si verificare si ce rost ar mai avea investitiile daca nu se tin cont de ele .
Functioneaza normal apometrele pentru clasa lor de precizie, dar aici este vorba de DIFERENTE INTRE CLASELE DE PRECIZIE!!
@BEN46
Este evident ca presedintele trebuie sa dea explicatii cu privire la repartizarea apei pe asocatie la pausal fiindca este un abuz sa nu mai tii cont de contoarele de apa din ap. mai ales ca se face verificare periodica .

Va dau urmatoarea problema sa o rezolvati dumneavoastra care "nu va faceti de cap" (cum ati afirmat de presedintii de asociatii).

Consum declarat in condominiu 203 mc, consum facturat de APA NOVA 284 mc, diferenta totala condominiu 81 mc = 555.22 lei. Se cere repartizarea facturii, fara a platii din buzunar de catre "hoti" ( administratorul si presedintele) !!
Astept rezolvarea!!

liliana81 a scris:
Am facut si verificarea apometrelor in luna decembrie, tot la cererea asociatiei, iar acestea indica in parametrii normali consumul. Nu inteleg de ce a pus la tot blocul acelasi consum daca eu sunt in regula cu tot ce mi-au cerut?
................
ne-a obligat pe toti sa ne schimbam apometrele

Sigur ca presedintele sau administratorul ar fi trebuit sa va explice. Dar din ceea ce spuneti (si am citat mai sus), din moment ce toti din bloc s-au schimbat apometele inseamna ca a fost o actiune hotarata de proprietari pentru ca erau unii cu apometre vechi, defecte... iar consumul de apa pe asociatie nu se putea repartiza corect. Adica eu nu cred ca un singur om poate sa-i oblige pe toti din asociatie sa faca ceva fara voia lor.
Apoi daca apometrele au fost schimbate in cursul lunii decembrie, au fost demontate de o firma si verificate, asa cum spuneti, aceasta operatiune nu s-a reusit a se face intr-o singura zi la tot blocul. Poate operatiunea s-a intins pe mai multe zile din cursul lunii decembrie, timp in care unii au functionat pe apometrele vechi, altii pe cele noi sau proaspat verificate, atii au consumat cateva zile fara nici un apometru... Asa ca au fost suficiente motive ca in luna decembrie sa nu se poata lua in consideratie consumul dat de index pentru ca acesta nu avea cum exprima consumul corect datorita cauzelor ce le-am prezentat mai sus.
Poate ca acestea au fost motivele de s-a stabilit ca pentru luna decembrie sa fie trecuti toti proprietarii cu un consum pausal care sa acopere intreaga factura.
Iar stabilirea acestui consum pausal poate au decis sa se faca in functie de numarul de persoane sau alte criterii.
Uitati-va pe lista de plata si vedeti daca alte familii ce au 3 persoane ca si dumneavoastra au acelasi consum trecut pe lista de plata, iar la familiile cu mai multe ori mai putine persoane au consumuri proportionale cu numarul persoanelor. Daca e asa, mi se pare ca s-a procedat corect.
Nu ne spuneti nimic despre "pierderile de apa", nu ne aratati vreo valoare scrisa separat pe lista.

Asta ma face sa cred ca aceste diferente au fost repartizate fiecarui apartament, adunandu-se la consumul propriu.
Imi intareste aceasta convingere si faptul ca dv. exprimati consumul propriu in cifre intregi (3 si 4 mc), iar pe lista va apar cu zecimale, ceea ce inseamna ca diferenta intre consumul facturat de furnizori si consumul declarat de proprietari, facandu-se prin impartire fie la cota-parte indiviza, fie la persoane, rezultatul, deci, da cu zecimale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumuri ar ac mdDentist mdDentist Factura de apa rece aduce si apa rece pentru apa calda. Si data citirii. Din cate stiu, apa calda o citeste RADET pentru ca au o cutie cu un giga-calorimetru ... (vezi toată discuția)
Incarcare factura apa si canal antonela antonela Buna, la toata lumea. Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs. Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)