liliana81 a scris:
Am facut si verificarea apometrelor in luna decembrie, tot la cererea asociatiei, iar acestea indica in parametrii normali consumul. Nu inteleg de ce a pus la tot blocul acelasi consum daca eu sunt in regula cu tot ce mi-au cerut?
................
ne-a obligat pe toti sa ne schimbam apometrele
Sigur ca presedintele sau administratorul ar fi trebuit sa va explice. Dar din ceea ce spuneti (si am citat mai sus), din moment ce toti din bloc s-au schimbat apometele inseamna ca a fost o actiune hotarata de proprietari pentru ca erau unii cu apometre vechi, defecte... iar consumul de apa pe asociatie nu se putea repartiza corect. Adica eu nu cred ca un singur om poate sa-i oblige pe toti din asociatie sa faca ceva fara voia lor.
Apoi daca apometrele au fost schimbate in cursul lunii decembrie, au fost demontate de o firma si verificate, asa cum spuneti, aceasta operatiune nu s-a reusit a se face intr-o singura zi la tot blocul. Poate operatiunea s-a intins pe mai multe zile din cursul lunii decembrie, timp in care unii au functionat pe apometrele vechi, altii pe cele noi sau proaspat verificate, atii au consumat cateva zile fara nici un apometru... Asa ca au fost suficiente motive ca in luna decembrie sa nu se poata lua in consideratie consumul dat de index pentru ca acesta nu avea cum exprima consumul corect datorita cauzelor ce le-am prezentat mai sus.
Poate ca acestea au fost motivele de s-a stabilit ca pentru luna decembrie sa fie trecuti toti proprietarii cu un consum pausal care sa acopere intreaga factura.
Iar stabilirea acestui consum pausal poate au decis sa se faca in functie de numarul de persoane sau alte criterii.
Uitati-va pe lista de plata si vedeti daca alte familii ce au 3 persoane ca si dumneavoastra au acelasi consum trecut pe lista de plata, iar la familiile cu mai multe ori mai putine persoane au consumuri proportionale cu numarul persoanelor. Daca e asa, mi se pare ca s-a procedat corect.