avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare - contract de credit nul
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare - contract de credit nul

Buna ziua.
In anul 2013, in luna februarie, am facut un imprumut la un CAR. Doamna de la CAR-ul respectiv mi-a acceptat o adeverinta de venit cu retinere pe salariu din start. Urma ca in contractul respectiv de imprumut obligatoriu sa aduc si 3 giranti. "La mica intelegere" dumneaei mi-a acordat creditul asa, fara giranti, urmand ca eu sa aduc mai apoi girantii. Nu cred ca mai trebuie sa specific ca din acel credit si dumneaei si-a luat "partea".
Avand in vedere dificultatile financiare, nu am reusit sa gasesc trei giranti care sa-i duc, insa am platit ratele, cu restante, o luna puteam una nu.
Ma trezesc acum ca doamna a trimis bineinteles contractul respectiv la un executor judecatoresc, pentru a mi se retine din salariu evident.
Doresc sa fac o contestatie la executare si sa declar contractul de credit nul (sper ca ma exprim bine), avand in vedere urmatoarele motive:
- cerere de imprumut la dosar nu exista
- contractul l-am semnat doar eu, fara niciun girant
- am citit contractul de imprumut si in mai multe randuri se stipuleaza clar ca "Art.2 - Acordarea imprumutului - Imprumutul se pune la ddispozitia imprumutatului numai dupa perfectarea contratelor de garantie a firantilor."
- Am fost la ea la CAR si i-am solicitat o copie dupa contractul de credit insa a refuzat, spunand ca "nu vreau". Am reusit sa obtin o copie dupa contract doar de la executor!
Evident nu am cum sa dovedesc in instanta ca si doamnei i-am dat bani, insa si ea a facut un abuz in acordarea creditului. Ori daca tot mi l-a trimis la executor ca sa mai platesc inca alte nu stiu cate sute de lei, vreu sa stiu daca pot face o contestatie la executare in baza acestor motive? Si sa solicit declararea contractului nul?
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Suspenda dosarul civil dosarul penal? Liliana_30 Liliana_30 Buna ziua. M-am trezit in urmatoarea situatie. Cineva este cercetat de fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata (a folosit adeverinte false de ... (vezi toată discuția)
Somatie girant car ContSters234071 ContSters234071 Buna ziua!In urma cu cateva luni am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut CAR. Tocmai ce am primit acasa din partea unui Birou de Executor ... (vezi toată discuția)
Executor corupt ???? unominfurtuna unominfurtuna in 2008 am fost rugata de o colega s-o girez la CAR. Am fost de acord si am plecat impreuna cu ea si sotul ei sa semnez . La parterul unui bloc, un mic ghiseu ... (vezi toată discuția)