avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

unul din viitorii mei angajati declara ca are cartea de munca in alt judet, si nu a mai solicitat-o de vreo 15 ani. cum o vom putea procura?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:33, 27 Aprilie 2009
1. Carnetul de munca este proprietatea titularului. El trebuie sa se duca sa o ia de unde stie ca a lasat-o ultima data. Interesul este al lui.
2. Dvs. puteti sa-l angajati chiar daca nu prezinta carnetul de munca (prezentarea acestuia nu este obligatorie). In declaratia pe care a dat-o,referitor la carnetul de munca, sa scrie ca il va prezenta cand va intra in posesia lui.
Se afla intr-un alt judet, unde?La fostul angajator, sau la ITM?
in judetul suceava, doar ca nu mai stie , zice el daca la firma sau la itm...
revin cu informatia referitoare la cartea de munca a viitorului angajat, tocmai m-a anuntat ca la ultimele inundatii din judetul suceava , familia lui de acolo, a pierdut mai multe printre care si cartea sa de munca, ce sa-i sugerez sa faca in acest caz?
Exista o procedura standarad pentru declararea ca pierduta a cartii de munca.
Discutati la Directia de munca la biroul care elibereaza carnete de munca noi si va vor spune exact ce trebuie sa faca acel salariat pentru a i se putea cumpara o carte de munca noua.
Oricum dumneavoastra il pueteti angaja si in lipsa cartii, el dand o declaratie la anagajare privind pierderea acesteia.

Alte discuții în legătură

Solutie pentru pierderea cm siamina siamina Buna seara In urma solicitarii unei copii dupa CM pentru un imprumut am descoperit la inceputul acestei luni (si eu, si firma la care lucrez) ca a disparut ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta ContSters93166 ContSters93166 salut!sunt din bucuresti si mi-am pierdut cartea de munca in urma cu vreo 10 luni;intre timp m-am angajat (25.09.2008)si la firma care sunt acum mi-au cerut ... (vezi toată discuția)
Carte de munca-al doilea job ionp ionp buna ziua! stiu ca s-a mai discutat o problema asemanatore, dar tot nu m-am lamurit. problema sta in felul urmator: in momentul de fata sunt angajat cu ... (vezi toată discuția)