avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Norma de venit

Buna ziua,

La PFA cu urmatoarele CAEN:
6201 - caen principal
6202

Se poate opta la norma pe venit cu caen 6202, desi nu este principal, dar apare in certificatul constatator ca activitate alaturi de 6201?

Multumesc!

Buna ziua,

Daca nu sunt ambele activitati in nomenclatorul veniturilor ce pot fi impoziytate pe norme de venit, in codul fiscla este prevazut astfel:

ART. 49 Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit
(6) În cazul în care un contribuabil desfăşoară o activitate desemnată conform alin.(2) şi o altă activitate independentă, venitul net anual se determină pe baza contabilităţii în partidă simplă, conform art. 48.

Din ce am vazut eu, 6201 nu este in lista activitatilor ce pot fi impozitate pe baza de norme de venit. Dar mai verificati.
Oricum, daca una din activitati nu este in nomencaltor, atunci trebuie sa va declarati in sistem real .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil pfa la norma de venit care are si coduri caen in sistem real? vladonne vladonne Doresc sa infiintez un PFA la norma de venit cu codul CAEN principal 6201 - [i]Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit si mai multe coduri caen alexberi alexberi Sunt PFA cu norma de venit avand codurile CAEN: 6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client) 6202 - Activitati de ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real tranformat in norma venit ex_klus ex_klus Salut, In prezent sunt PFA venit real (CAEN 6201) din luna septembrie 2013. PFA-ul are si CAEN-ul pentru consultanta 6202 - norma de venit. As dori sa ... (vezi toată discuția)