avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obiecte de inventar ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obiecte de inventar ?

Detin o mica firma si am o nelamurire legata de incadrarea anumitor produse la obiecte de inventar.
De ex. un calculator, o imprimanta, un dulap care au valori sub 1800 lei stiu ca sant considerate obiecte de inventar. Valoarea de 1800 este inclusiv TVA sau exclusiv? Si difera la firmele platitoare de TVA fata de cele neplatitoare?

Dar de ex. unde se incadreaza urmatoarele: un prosop, un pres, un ceas de birou, o perie de toaleta, o cana? si alte obiecte de genul asta.

Mai exact ma intereseaza daca sant anumite criterii pentru incadrarea obiectelor de inventar? Poate o valoare minima sau o durata minima de functionare sau utilizare sau altceva?

Multumesc
O sustin pe Laura - materiale consumabile, nu obiecte de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)
Stocuri cont contabil 303 cristina29 cristina29 Buna dimineata! Apelez din nou la bunavointa Dvs, si va cer ajutorul! Am anumite nelamuriri in privinta reformelor stocurilor de produse aferente ct.-ului ... (vezi toată discuția)
Caz particular ajustare tva deductibil (restituire tva) andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Daca un laptop cu valoare mai mica de 2000 de lei (fara tva) este casat inainte de 5 ani de la achizitie, se va face ajustare de TVA conform ... (vezi toată discuția)