Buna ziua!
Sa presupunem ca avem 2 pedepse de furt calificat de 4 si respectiv 5 ani.
Acestea se vor contopi dupa vechiul cod penal si sa presupunem ca va fi acordat un spor de 1 an deci am avea o pedeapsa finala de 6 ani inchisoare pentru care se va emite un nou mandat de executare definitiv si irevocabil.
In baza noului cod penal furtul este pedepsit cu inchisoare de maxim 5 ani.
intrebarea banuiesc ca deja o stiti:
Va beneficia de reducerea pedepsei spre maximul indicat de noul cod penal??
sigur ca nu.
daca se aplica noua lege pentru cuantumul pedepsei normal (si cred ca sunteti de acord cu mine ) este sa se aplice si regulile referitoare la concursul de infractiuni .
daca vorbim la speta expusa de dvs atunci limitele pedepsei nu au fost depasite deoarece pedeapsa cea mai grea este de 5 ani si nu are ce sa se reduca.
chiar daca avea 6 ani pedeapsa ce mai grea atunci se reducea la 5 ani la care trebuia sa se adauge 1/3 din cealalta pedeapsa adica 1 an si 4 luni rezultand o pedeapsa de 6 ani si 4 luni.
nu e cazul sa se reduca pedeapsa .
Noul cod penal
bratualina90
Buna seara, as avea o intrebare, as dori sa stiu daca o persoana privata de libertate care are un spor de contopire de 2 ani, dupa intrarea in vigoare a noului ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse
letty_2009
buna ziua. poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-un caz concret de contopire pedepse?
10 oct 2004-talharie pedeapsa definitiva 7 ani-executat 5 ani si ... (vezi toată discuția)