avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare Furt calificat in noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare Furt calificat in noul cod penal

Buna ziua!
Sa presupunem ca avem 2 pedepse de furt calificat de 4 si respectiv 5 ani.
Acestea se vor contopi dupa vechiul cod penal si sa presupunem ca va fi acordat un spor de 1 an deci am avea o pedeapsa finala de 6 ani inchisoare pentru care se va emite un nou mandat de executare definitiv si irevocabil.
In baza noului cod penal furtul este pedepsit cu inchisoare de maxim 5 ani.
intrebarea banuiesc ca deja o stiti:
Va beneficia de reducerea pedepsei spre maximul indicat de noul cod penal??
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:43, 29 Ianuarie 2014
sigur ca nu.
daca se aplica noua lege pentru cuantumul pedepsei normal (si cred ca sunteti de acord cu mine ) este sa se aplice si regulile referitoare la concursul de infractiuni .
daca vorbim la speta expusa de dvs atunci limitele pedepsei nu au fost depasite deoarece pedeapsa cea mai grea este de 5 ani si nu are ce sa se reduca.
chiar daca avea 6 ani pedeapsa ce mai grea atunci se reducea la 5 ani la care trebuia sa se adauge 1/3 din cealalta pedeapsa adica 1 an si 4 luni rezultand o pedeapsa de 6 ani si 4 luni.
nu e cazul sa se reduca pedeapsa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare contopire noul cod penal ContSters241638 ContSters241638 Conform Art. 39 ind 1 al b : \\"cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal bratualina90 bratualina90 Buna seara, as avea o intrebare, as dori sa stiu daca o persoana privata de libertate care are un spor de contopire de 2 ani, dupa intrarea in vigoare a noului ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse letty_2009 letty_2009 buna ziua. poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-un caz concret de contopire pedepse? 10 oct 2004-talharie pedeapsa definitiva 7 ani-executat 5 ani si ... (vezi toată discuția)