avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu

Incepind de la 1 Aprilie lucrez cu jumatate de norma,(pina atunci luind salariu normal 869), iar salariu la jumatate de norma fara sporuri este de 274 (acesta fiind pina la o rectificare de buget.) De exemplu vreau sa iau concediu de odihna in Mai cit o sa iau?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:25, 14 Aprilie 2009
ART. 145 Codul muncii
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in Contractul individual de munca.-
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.-
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.
1. Numarul de zile de concediu raman aceleasi.
2. Indemnizatia se calculeaza asa cum v-a spus colegul meu, mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna ksimona ksimona Va rog sa imi spuneti daca primele ocazionale se iau in calcul la indemnizatia pentru concediu de odihna. Eu am gasit pe internet un model in care acestea se ... (vezi toată discuția)