avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sclavie la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sclavie la locul de munca

Buna ziua,
Sotul meu este angajat in functie de operator pe cartea de munca dar efectueaza servicii de Director tehnic de productie. Pana la a fi numit pe acest post au fost toate bune, dar in momentul in care sefii au vazut ca nu vrea sa minta clientii si sa ii fure si nu vrea sa raspunda pentru faptul ca sunt penalizati muncitorii pe nedrept si li se trag bani din salarii, doar pentru a-i face pe toti sa ajunga la acelasi nivel si incearca sa il implice in declaratii false cum ca anumite marfuri sunt gresite numai pentru a trage banii operatorilor, acestia (sefii) au inceput sa il ignore si sa il trateze cu indiferenta astfel incat foarte multe lucruri importante,(vitale pentru productie) le afla indirect.
Doreste sa isi dea demisia, dar numai dupa salar, deoarece, daca nu nu mai primeste banii, cum nu i-au primit nici toti ceilalti care au mai plecat.
Intrebarea ar fi ,,Cum ar trebui sa procedeze astfel incat sa poata pleca la zi si sa nu poata fi atacat nic in intanta, deoarece nu stim ce se poate intampla"
Va rog sa ne ajutati, e o problema foarte delicata deoarece totul se face la negru in aceasta firma.
Multumes
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 29 Ianuarie 2014
Incetarea c.i.m. fara a mai fi nevoie de efectuarea unui preaviz este posibila in urmatoarele situatii:
- incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.)

- demisie fara preaviz (art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz mirabelacamy mirabelacamy Buna, eu lucrez la o firma de o luna jumate si vreau sa plec deoarece mi-am gasit un job in domeniu. Pot sa demisionez fara preaviz? Seful nu vrea sa ma lase ... (vezi toată discuția)
Demisie halunga halunga Buna ziua ,am nevoie de ajutor. Vreau sa dau demisia maine,adica maine lucrez si poimaine nu ma mai duc! Exista asa fel de demisie ? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie elizaelena1994 elizaelena1994 Buna ziua. In acest moment lucrez la o firma, si vreau sa demisionez in curand. Acum iau stimulent de insertie. Exista vreo metoda , sa nu stau in preaviz? Mi ... (vezi toată discuția)