avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzarea unui teren fara servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzarea unui teren fara servitute

am vindut unui prieten, un teren, mai intii am facut dezmembrare un lot,l-am impartit in 4loturi ca sa pot sa ii vind un lot lasindul drum,pe cadastru e trecut drum propus,prietenul ma dus la un notar care a facut actul,acum am ajuns la discutii cu prietenul cu drumul,pe act scrie(predarea imobilului impreuna cu tot ce este necesar pentru exercitarea libera si neingradita a posesiei),am fost la un notar si mi-a zis ca la actul respectiv trebuie un act aditional de servitute,i-am spus prietenului si imi spune ca in actul respectiv are cale de acces,am fost si la acel notar si imi spune ca nu a citit actele cum trebuie ca e greseala lui,acum din prieteni am ajuns dusmani,in act nu scrie nimic de cale de acces sau servitute,el incepind si o constructie fara autorizatie la care a primit si o amenda de 1000ron ce pot face in situatia asta,eu am vrut doar sa facem acel act aditional,nu i-am cerut un leu pentru asta cu toate ca stiu ca trebuie sa ma despagubeasca.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:25, 29 Ianuarie 2014
Faceti conventie de servitute sau un act aditional la contractul de vanzare cumparare initial. Pana la urma va trebuie acte, trebuie sa a para si la CF. Explicati situatia prietenului si sa inteleaga ca e si in beneficiul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Situatie drum servitute. posibile riscuri? zgabi zgabi Buna ziua, Am un lot de teren la care am acces printr-un drum de servitute. Atit lotul meu cit si drumul de servitute prin care am acces, au facut parte ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Am si eu o intrebare. As dori sa cumpar un teren (suntem 3 familii) si as dori sa stiu exact ce acte ale terenului sa imi arate si sa le aiba ... (vezi toată discuția)