avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrative
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrative

Buna seara, are voie administratorul de bloc sa treaca mai multe persoane la intretinere fara sa investigheze si fara ca sa intrebe pe proprietara apartamentului daca sunt sau nu adevarate banuielile lui? Cum pot sa fac si ce pot sa fac in cazul asta? Nu am cum sa fac poze la avizier pentru ca l-au scos.
Cel mai recent răspuns: Daniela50 , utilizator 19:31, 31 Ianuarie 2014
In mod normal nu are voie.La mine in bloc este invers.Administratorul tolereaza persoane in plus chiar daca nu sunt trecute la intretinere.Ne spune ca nu se ia dupa barfe are nevoie de reclamatii pentru a face ancheta.Dar si asha I-ar fi greu spune el pentru ca inca mai este in vigoare reglementarea care da voie sa nu-ti treci pe cineva la intretinere timp de 2 saptamani.Asha ca respectivii stau la rude 5-10 zile,mai pleaca doua trei pe la caselele lor si tot asha.Incercati sa-i faceti in scris o declaratie pe proprie raspundere ca locuiti singura.I-o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.Pastrati si Dvs o copie.Nu cred ca va mai avea curaj sa va mai puna si alte personae la intretinere.Daca o face iar,faceti fotocopie dupa Avizier si il reclamati si Dvs.Eu cand plec din localitate sau cand aveam copiii plecati in tabere faceam cerere pentru scoaterea de la plata intretinerii pe perioada respectiva.Si o accepta.
Mersi.Administratorul sta in acelasi bloc asa ca nu am cum sa ii trimit cererea cum ca locuiesc singura prin posta dar am sa ma duc cu un martor. Cred ca e ok si asa..
Dar daca administratorul ar locui in Australia, ati fi putut sa-i trimiteti o scrisoare recomandata cu confirmare de primire?
De fapt care este rolul acestei scrisori cu confirmare de primire?
Greu, frate...
Alexandra232013 a scris:

Mersi.Administratorul sta in acelasi bloc asa ca nu am cum sa ii trimit cererea cum ca locuiesc singura prin posta dar am sa ma duc cu un martor. Cred ca e ok si asa..

Scuze si al meu tot in acelasi bloc cu mine locuieste.Nu locatia este principal aici.Ci sa ai o dovada ca administratorul a fost incunostiintat de tine despre adevarata situatie.Si asta nu o obtii decat daca ii trimiti o scrisorica-declaratie pe propria ta raspundere si nu una pusa la cutia postala de administrator de catre tine ci una cu confirmarea de primire a lui admin care vine la tine.Si ai astfel siguranta ca el a primit Declaratia ta pe proprie raspundere.Deci, ce ar putea sa-ti mai ceara mai mult? Cu martor daca vrea admin de bloc face un PV,daca nu, nu,zice doar ok,de luna viitoare nu te mai taxez suplimentar iar
daca ai un ceva neplacut pentru el anterior situatiei tale actuale,tot ca el face.Sau uita.
Nu am avut astfel de situatii cu admin meu, dar am invatat un lucru din viata de la bloc:cei care au servici sunt nepasatori,au de unde platii,pensionarii sunt chuitzibushari si culmea aceia cu pensii mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari Biscuite otravit Biscuite otravit Ce posibilitati am impotriva unei asociatii de proprietari care introduce sau scoate de la intretinere in mod discretionar persoane ? Mai mult, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Ce se poate califica drept „informare” conform legii nr. 34/2015 lina_d lina_d Cu referire la Legea nr. 34/2015 pentru completarea art. 36 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc asadoiu asadoiu Am cumparat in 2003 un apart intr-un bloc de 10etaje,la ultimul etaj.La primele ploi am constatat ca ploua in apartament.Am vorbit cu administratorul la ... (vezi toată discuția)