Am cumparat in 2003 un apart intr-un bloc de 10etaje,la ultimul etaj.La primele ploi am constatat ca ploua in apartament.Am vorbit cu administratorul la momentul respectiv si se va face.Nu am mai asteptat si ne-am acoperit singuri partea noastra,pe cheltuiala proprie,ulterior recuperandu-ne banii lunar,respectiv contravaloarea facturii la intretinere.Ne-am recuperat banii in 2ani si jumatate
.acum insa avem o alta problema.Acoperisul are o forma atipica,iar zona de deasupra casei liftului si a scarii a ramas neacoperita,iar apa se infiltreaza atunci cind ploua si ajunge si la noi in apartament.Am vorbit cu administratorul si ne-a spus elegant ca nu sunt bani,ca el vrea frumos cu lindab ,ca nu avem voie sa shimbam forma acoperisului,trebuie sa raman tot asa,ca locuim in centru,etc.Mentionez ca apa ajunge pe casa scarii pana la etajul 8,de la etajul 11,iar celelalte 2 apartamente de pe etajul 10 ,unul are chiriasi,iar unul e nelocuit,deci interes ZERO.Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce pot face,cum as putea sa locuiesc in conditii omenesti fara sa ma uit in sus in casa la fiecare ploaie,furtuna sau ninsoare.Eu sper intr-o solutie amiabila,dar daca nu se poate ,ce mijloace am la indemana ca sa rezolv situatia?Va multumesc,cu deosebit respect,o locatara de la etajul 10.
faceti cerere la asociatie.daca administratorul nu rezolva situati va faceti plafonul deasupra apartamentului si dati in judecata asociatia si va recuperati banii.sau nu platiti intretinerea pana recuperati banii.
@carmenmur
Deasupra apartamentului terasa a fost reparata in trecut, este vorba de terasa de deasupra scarii, nereparata inca, problema care a aparut de curand.
Nu administratorul rezolva problema, ci comitetul executiv si presedintele.
Sfatul dat de Dv. ca proprietarul cu pricina sa nu plateasca intretinerea nu face decat sa inrautateasca situatia.
Va multumesc pt ajutorul acordat,dar sitiatia nu e chiar asa roz.Presedintele de bloc sta la et9 si are in pod un fel de depozit,cu ce nu-i mai trebuie in casa,dar in partea de pod nereparata.Acolo cind ploua e dezastru,sunt balti ca afara,va spuneam ca sunt niste chiriasi intr-o parte,iar in cealalta nu sta nimeni,la et 10 sub acel pod.In discutiile cu el ,e clar un lucru,trebuie facut ceva,trebuie reparat ,dar el nu da bani,ca pe el nu-l ploua.As face eu,dar e ciudat acoperisul si nu prea se baga nimeni asa pe bucati,iar sa il fac tot nu-mi permit,nu am de unde sa pun atatia bani.Si uite-asa vine iarna si anul tecut am renovat tot apartamentul si imi vine sa plang,ca platesc rate pe apartam si renovare si la mine e tavanul ud.De aceea ,va rog,spune-ti-mi concret,pas cu pas ce sa fac?AJUTATI-MA,VA ROG!!!
1. Faceti o cerere catre comitetul executiv (presedinte) pentru reparatia de urgenta a portiunii de terasa cu probleme. Daca nu va primeste cererea, sub diferite motive, trimiteti-o prin posta, cu confirmare de primire. Confirmarea de primire reprezinta dovada ca ati instiintat asociatia.
2. In cazul in care nu va raspunde in 30 de zile la cerere (scrisa in 2 exemplare, din care unul semnat si parafat, cu nr. de inregistrare pe el, ramane la Dv.) chemati in instanta Asociatia de proprietari pentru obligatia de a face (de a repara terasa pe portiunea respectiva). Acelasi lucru il puteti face si in cazul in care, sub orice motiv, se refuza reparatia terasei.
Alte discuții în legătură
Izolatie etaj 4
elena milos
Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)