avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme grave cu terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme grave cu terasa blocului

LA MULTI ANI TUTUROR.asm si eu o problema cu terasa blocului in care locuiesc.locuiesc in com.1 decembrie ,ilfov,unde nu sunt constituite asociatii de locatari,problema este ca locuiesc la ultimul etaj ,si am probleme tot timpul cu acoperisul,ploua in casa,desi am investit pe cheltuiala mea foarte multi bani pt izolatia terasei de deasupra apartamentului meu,tot mai am probleme de genul asta,am incercat sa vb cu ceilalti vecini din bloc sa punem toti bani,dar nu ai cu cine,nu ii intereseaza,si am fost sa fac de unul singur.acum am din nou probleme ,cu terasa,si nu stiu cum sa mai procedez,ca nu gasesc intelegere la vecinii din bloc,iar asociatie nu exista,ce solutii ar fii?acum ceea ce vreau sa fac,ar fii din pct meu de vedere sa se faca un acoperis gen casa,pt a nu mai avea niciodata probleme cu acoperisul sa numi mai ploua in casa,am investit f multi bani pana acum si nu mai pot face si o a doaua greseala,ar trebui facut ceva care sa nu mai aiba moarte,insa nu stiu daca primaria imi da autorizatie pentru asa ceva?efectiv,nu stiu cum sai determin pe vecini sa construim impreuna ceva foarte rezistent,sunt foarte neintelegatori desi e obligatia fiecaruia pt acoperis.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:31, 28 Decembrie 2009
Daca sunteti proprietari constituiti-va in asociatie de proprietari ca sa puteti actiona in conformitate cu Legea 230/2007.
ce demersuri trebuie sa fac in acest sens ca din cate am vazut vecinii nau niciun interes sa se constituie aceasta asociatie de locatari,cum trebuie facut,ce demersuri?deasemenea daca ei nu sunt de acord sa se constituie aceasta asociatie ce posibilitati am sa fortez constituirea ei?primaria nu are niciun cuvant de spus ?
Gasiti procedura in primul articol din sectiunea acesta "Documentatie aferenta asociatiilor de proprietari".
Cu presedintele de bloc, sef de scara, administrator ati discutat?
@tumi
E bine sa va informati la primaria si pe baza informatiilor de aici sa va constituiti in asociatie de proprietari.
Altfel nu prea aveti cu cine discuta, neavand presedinte, comitet, administrator asa cum va sugera @Armenteros.
Dar constituirea asociatiei s-ar putea sa dureze si dv sa aveti probleme si dupa aceea.
Asa ca referitor numai la rezolvarea terasei eu va sugerez sa discutati la primarie si sa solicitati ajutor si indrumare pentru a face un acoperis, un pod. Poate cei de la primarie o sa-i convinga pe vecini sa plateasca.
Sau, cu indrumarea, acordul si sprijinul primariei faceti podul pe cheltuiala dv si va folositi de el toata viata. Cu acte, oficial, legal, nu ca proprietar al podului ci cu dreptul de folosinta pentru cheltuiala ce o faceti si intretinerea lui permanenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu avem asociatie de proprietari,acoperisul e distrus si vecinii refuza sa contribuie florinsialina florinsialina Buna ziua, Locuiesc intrun bloc la ultimul etaj,si din pacate au aparut problemele legate de acoperis.Mai exact nu mai avem burlane,jgheaburi,tigla este ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Reparare izolatie acoperis Crinellene Crinellene Buna ziua. Numele meu este Crina si locuiesc la etajul 10 ,intr-un bloc construit in anul 1972. De la constructia acestui bloc,liftul nu a mai fost schimbat ... (vezi toată discuția)