Am cumparat in 2003 un apart intr-un bloc de 10etaje,la ultimul etaj.La primele ploi am constatat ca ploua in apartament.Am vorbit cu administratorul la momentul respectiv si se va face.Nu am mai asteptat si ne-am acoperit singuri partea noastra,pe cheltuiala proprie,ulterior recuperandu-ne banii lunar,respectiv contravaloarea facturii la intretinere.Ne-am recuperat banii in 2ani si jumatate
.acum insa avem o alta problema.Acoperisul are o forma atipica,iar zona de deasupra casei liftului si a scarii a ramas neacoperita,iar apa se infiltreaza atunci cind ploua si ajunge si la noi in apartament.Am vorbit cu administratorul si ne-a spus elegant ca nu sunt bani,ca el vrea frumos cu lindab ,ca nu avem voie sa shimbam forma acoperisului,trebuie sa raman tot asa,ca locuim in centru,etc.Mentionez ca apa ajunge pe casa scarii pana la etajul 8,de la etajul 11,iar celelalte 2 apartamente de pe etajul 10 ,unul are chiriasi,iar unul e nelocuit,deci interes ZERO.Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce pot face,cum as putea sa locuiesc in conditii omenesti fara sa ma uit in sus in casa la fiecare ploaie,furtuna sau ninsoare.Eu sper intr-o solutie amiabila,dar daca nu se poate ,ce mijloace am la indemana ca sa rezolv situatia?Va multumesc,cu deosebit respect,o locatara de la etajul 10.
Ok,fac asa,dar cine imi inregistreaza cererea,cu presedintele e mai greu,nici nu sta de vorba,iar de acel comitet,habar nu avem,daca exista sau din cine e compus.
Dupa cum va raspuns si elga cererea trimisa prin posta cu mandat de confirmare - primire,este echivalenta cu inregistrarea,tine apa in instanta daca veti ajunge pana acolo.
Legat de problema ca nici nu cunoasteţi comitetul ,ori nu participati la sedinte ori nu se tin,care este adevarul ?,la mine in bloc am afisat la vizier toata conducerea blocului de la presedinte pana la seful de scara.
La noi in scara exista avizier,dar nu e afisat nimic acolo.Ba da cheltuielile de acum 2ani.Nu se afiseaza cheltuielile lunar, cu nr de persoane,Administratorul suna la usa cere citirea la apometre,da chitanta sau chitantele(uneori se incaseaza si pe 2 luni o data)Mentionez ca ,desi suntem cei mai noi din bloc,am avut unele intrebari legate de banii pe care ii dam,iar domnul administrator s-a simtit ofensat si jignit,desi am folosit un ton prietenos,chiar prea prietenos,omul e de varsta parintilor nostri.A spus ca el preda oricind actele,ca la cita bataie de cap e si pt o bruma de bani,nici nu se merita.Cam asa stau lucrurile...
Pai daca preda actele oricand, propuneti-i sa le luati Dv. si cu aceasta ocazie, administrator fiind, puneti lucrurile la punct.
E greu la inceput, dar incet-incet invatati. Ne mai aducem si noi contributia...ca o facem gratis...si nu in stil neprofesionist...:)
Izolatie etaj 4
elena milos
Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)