daca lucrez la o societate in reorganizare judiciara, care nu a platit nimic la buget si ma baga in somaj,acum cat este in reorganizare, stiu ca beneficiez de somaj dar eu am vechime de mai multi ani, in aceasta societate. Mi se vor recunoaste la pensie anii, vechimea, cat am lucrat la aceasta societate? Eu mai am cativa ani pana la pensie si nu as vrea sa pierd aceasta vechime, mai ales ca aceasta societate va intra cat de curand in faliment. Ce ma sfatuiti, sa intru acum cat este in reorganizare sau sa astept falimentul?
Daca cititi mai bine textul de lege mentionat mai sus. veti observa ca stagiul de cotizare nu inseamna perioada de timp pentru care s-au platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii,
Ma scuzati ca revin dar tot nu am inteles. Sa-nteleg ca ni se vor recunoaste anii lucrati si se vor pune la vechime la pensie? Fie in cazul cand am iesi in somaj acum cand este firma in reorganizare fie atunci cand va intra in faliment? Multumesc si mii de scuze!
1. - Perioada in care societatea nu a platit contributiile la pensie este stagiu de cotizare la pensie.
- Pentru a se recunoaste acest stagiu de cotizare trebuie ca societatea sa fi depus declaratiile lunare nominale (D112) in care sunt aratate contributiile datorate.
2. Asadat este recunoscut stagiul de cotizare dar daca nu sunt platite contributiile atunci punctajul pentru pensie pe acea perioada este 0 (zero).
D-l Tudor Valeriu, intotdeauna mi-a dat raspunsuri care m-au ajutat f. mult, de aceea l- as ruga sa-mi dea si legea si art. care spune ca vechimea este recunoscuta daca s-a depus declaratia 112 si ca daca stagiul de cotizare nu s-a platit punctual de pensie este 0, ca sa le aratam celor de la conducere, ca poate asa se mai lumineaza si ei. Multumesc mult pt. tot!