avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit conventie civila de prestari de servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit conventie civila de prestari de servicii

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti unde trebuie platit impozit pentru o conventie civila de prestari de servicii prin care s-a platit o remuneratie neta de 140 lei, timp de lucru 4 ore, durata 5.09.2013-6.09.2013.
In contract la obligatiile beneficiarului(firma care m-a platit) se precizeaza ca si obligatie:
"sa declare, sa retina si sa vireze:
- impozitul de 10% prevazut de lege pentru venitul realizat de prestator, impozit calculat la venitul brut;
- contributia individuala de asigurari sociale 10.5% si
- contributia individuala la sistemul asigurarilor de sanatate 5.5%"
Mi s-a spus ca mai trebuie eu sa platesc ceva dar nu mai tin minte ce.
Mentionez ca am domiciliul in Slatina, jud. Olt si locuiesc (viza de resedinta) in Bucuresti!
Se poate plati si online?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:58, 30 Ianuarie 2014
E vorba de diferenta de la 10% pana la 16% cat e impozutul pe venit. Pentru asta trebuie sa solicitati de la ei o adeverinta prin care sa arate care e venitul brut si ce impozite v-au retinut si platit. Cu o copie dupa adeverinta si cu declaratia 200 mergeti la administratia financiara de domiciliu (la registratura) si le depuneti pana pe 25 mai 2014. Apoi veti primi acasa prin toamna o decizie de impunere cu valoarea de plata si termenul scadent.
Daca ati fi optat prin contract ca sa vi se retina direct 16%, nu mai trebuia sa depuneti aceasta declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comision oanasandra oanasandra Buna ziua. Am o problema legata de un comision. Am intermediat o vanzare pentru o societate comerciala si am convenit asupra unui comision pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua! Am o intrebare: pana cand si de catre cine trebuie trebuie depusa / obtinuta semnatura electronica? Respectiv, eu sunt av. def., mi-am deschis ... (vezi toată discuția)
Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)