avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

Sper din tot sufletul sa gasesc indrumare la problema mea.
Bunicul meu a decedat pe data de 24.08.2013.Acum urmeaza succesiunea la bunurile mobile si imobile ale defunctului.Era proprietar impreuna cu bunica mea la un apartament cu 3 camere,si un cont cu bani la banca(bunica mea a fost imputernicita pe cont,dar in momentul mortii titularului de cont,adica bunicul meu,imputerniciti nu mai pot face nimic pana la dezbaterea succesiunii).Problema este ca mama mea nu poate face nimic,deoarece bunica mea a fost diagnosticata de un an de zile cu boala alhzaimer.Am fost la tribunal sa cerem ca mama mea sa fie tutore pentru bunica mea,dar nu poate....deoarece trebuie sa fie cineva care nu are legatura cu mostenirea.Mama a mai avut un frate,care a decedat in 1992,nu a mai avut mostenitori,fiind bolnav de mic si stand numai prin sanatorii,unde a si decedat. Noi stam impreuna cu bunica si mama are grija de ea.Nu stiu in ce parte sa o luam.Ce ne puteti indruma,sau daca ati avut o situatie de genul acesta ce ati facut,cum ati rezolvat?Va multumesc!O zi buna!Ramona.
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 13:52, 30 Ianuarie 2014
Daca procedura succesiunii se afla in fata notarului, acesta poate numi un curator special, strict pentru aceasta procedura. Aceeasi procedura se face si in fata instantei
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
Carmen Chitu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare imobil. coproprietarul este bolnav de alzheimer. ands1 ands1 Buna ziua! 1.Ne aflam in urmatoarea situatie: Mama sufera de Alzheimer. In primul rand dorim sa deschidem procedura de punere sub interdictie si apoi sa numim ... (vezi toată discuția)
Depozite bancare danielanicoara danielanicoara Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2011. Am facut succesiunea in 2012, mama este in viata dar din mai 2013 este la un centru privat pentru bolnavii de ... (vezi toată discuția)