avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aproape de executare vinde casa la un pret mai mic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aproape de executare vinde casa la un pret mai mic

Buna ziua,ma aflu de mai bine de ani intr-un proces de succesiune cu tatal meu,noi suntem 3 frati iar mama a decedat in urma cu mai bine de 3 ani,frati meu nu vor sa asi ceara dreptul in instanta,asa ca am decis singur sa merg pe acest drum,a fost expertul la noi acasa iar fratele meu a refuzat sa se faca expertiza.Mentionez ca eu nu stau acasa de cand a anceput procesul,o ruda de a noastra a stat de vorba cu tatal meu si ia spus ca el asteapta sa se apropie executare silita,iar cand se apropie el va vinde casa si celelalte bunuri la un pret pe act mai mica iar bani va lua mai mult in mana de la persoana care ai va cumpara casa si celelalte bunuri,ca eu sa primesc o suma foarte mica.Se poate face asa ceva?Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:39, 1 Februarie 2014
Daca la prima licitatie nu se prezinta nimeni, incepand cu a 2-a, pretul scade cu 25%.
Nu stiu acum cum este procedura,vine expertul da o suma iar,dupa ce perioada se vinde,are si tatal meu dreptul sa vanda dupa ce a dat expertul suma?
Pana la expert proprietarul-debitor poate evalua imobilul la un pret pe care-l considera d-lui. Creditorul accepta acea valoare sau plateste un expert.Unde se afla imobilul?
In oras,zona 0,eu am platit expertul si asta intrebam,dupa ce sa facut experiza poate sa vanda tatal meu la o alta suma sau cum vrea ea,ca eu sa nu am nici un avantaj in bani din desbaterea succesiuni de pe urma mamei deschisa de mine?
iar cand se apropie el va vinde casa si celelalte bunuri la un pret pe act mai mica iar bani va lua mai mult in mana de la persoana care ai va cumpara casa si celelalte bunuri,ca eu sa primesc o suma foarte mica.Se poate face asa ceva?

Scenariul asta nu e posibil, el nu poate vinde pt ca litigiul e notat in cartea funciara . Sa zicem ca ar putea vinde, insa ca sa vanda tot imobilul trebuie sa fie si fratii de acord.
Dvs veti castiga dreptul la o sulta in bani in suma fixa, daca se ajunge la vanzarea prin licitatie, nu conteaza ca se vinde pe un pret mai mic al casei, dvs va luati sulta cat s-a stabilit.
Va afecteaza daca dvs la partaj cereti ca acea casa sa se vanda si banii obtinuti sa se imparta, asa da, va conta ce pret obtineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dezbaterea succesiunii myr20ella myr20ella buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. tatal meu are un frate, care acum dupa ce parintii lor au murit, acesta vrea sa vanda casa. Tatal meu nu ... (vezi toată discuția)
Casa mostenita scoasa la licitatie / cine are drept de participare ... MaDa.A6700 MaDa.A6700 Casa mostenita scoasa la licitatie / cine are drept de participare Buna ziua! 2 copii (sora si frate) au mostenit un pamant cu casa pe el precum si alte ... (vezi toată discuția)
Partaj. recuperare sulta. ndx ndx Buna ziua la toti, Am o intrebare mai complicata putin, si din pacate primesc raspunsuri contradictorii. Tatul meu o fost casatorit cu mama vitrega care ... (vezi toată discuția)