avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane bancare ilegale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane bancare ilegale

Buna ziua, am citit astazi ca o banca a fost data in judecata de clienti pentru introducerea unor comisioane (ex. comision administrare). Clientii au castigat, acest gen de comision fiind considerat ilegal. Acesti clienti s-au constituit intr-o asociatie (erau peste 500) si au apelat la o firma de avocatura.
In aceasta situatie ma aflu si eu, desi la alta banca. Am lucrat la acea banca, am luat un credit cu dobanda preferentiala. Cand am plecat din banca, mi-a crescut dobanda si s-a introdus acest comision de administrare, de 240 ron/luna, care este neschimbat pana astazi.
Cum pot proceda pentru a scapa de plata acestui comision, care, mai ales in situatia unor venituri mici, poate face diferenta intre a plati suma datorata la timp sau a inregistra intarzieri, putand duce chiar la executarea silita (am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca)? Exista oare astfel de asociatii de clienti nemultumiti si la alte banci? In caz afirmativ, cum le pot contacta?
Cu deosebit respect,
Petre
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 23:53, 30 Ianuarie 2014
depinde ce clauze aveati in contract la momentul incheierii deoarece banuiesc ca acea dobanda preferentiala si clauzele aveau efect doar cat erati angajatul bancii si era stipulat acest lucru undeva.
intradevar s-au castigat foarte multe procese pe comisioane de risc , de adiministrare dar din cate stiu eu erau credite ipotecare dar poate ca nu sunt eu bine informat .
Nu conteaza ce tip de credit. Comisionul de administrare e legal. Comisionul de risc era abuziv, cat si transformarea lui in comision administrare. Cautati pe google proces grup "banca".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisionul de risc din contractele de credit marapipos marapipos care este suportul comisionului de risc perceput de banci in conditiile unui credit ipotecar? despre ce risc este vorba daca bunul ipotecat este asigurat cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri Florenta30 Florenta30 Buna ziua, va rog sa ma indrumati/sfatuiti daca se poate face ceva in urmatoarea speta: in anul 2008 am contractat un credit bancar pt nevoi personale in suma ... (vezi toată discuția)
Act aditional cu marja crescuta cmosteanu cmosteanu buna ziua, am un credit in euro la alpha bank in care dobanda era calculata dupa formula: dobanda bancii variabila 7.5 + marja 2.5 + comision de risc ... (vezi toată discuția)