care este suportul comisionului de risc perceput de banci in conditiile unui credit ipotecar?
despre ce risc este vorba daca bunul ipotecat este asigurat cu contract de asigurare cesionat bancii? aveti vreo ideie?
Bancile din Romania au obiceiul de a percepe o serie de comisioane printre care si un comision de risc care este destul de consistent.
De regula este inclus in comisionul de administrere dar este un comision perceput de banci pentru creditele cu un risc mai ridicat (cum ar fi cele in valuta).
La un credit cu ipoteca riscul este al celui care se crediteaza si nicidecum al bancii.Nu banca pierde ipoteca ci cel ipotecat in caz ca nu mai poate achita banca.
In astfel de credite ipotecare nu s-ar mai impune comisionul de risc.
In prealabil as solicita printr-o adresa la ANPC sa se faca un control la acea banca daca nu aplica comisioane mascate si preferentiale.
In Romania sistemul de taxare prin comisioane e destul de complicat in comparatie cu alte tari din Europa unde exista un singur comision, maxim doua.
Poate asta este politica prin care bancile din Romania isi maresc capitalul.
Multumesc mult! asta este si parerea mea, insa vroiam sa ma mai consult cu cineva.
nu sunt un actionar al bancii ca sa particip la capitalul acesteia. am luat o suma de bani pe care o voi restitui impreuna cu o dobanda pe care aceasta si-a stabilit-o in asa fel in cat sa-si asigure si un profit.
Pentru a afla mai multe informatii despre comisioane, Finzoom.ro va pune la dispozitie urmatorul articol: Comisioanele pe Intelesul Tuturor si Comisioanele Care Pot Fi Evitatem care poate fi accesat pe site-ul www.FinZoom.ro.
Prin contractul încheiat cu respectiva bancă trebuie să se specifice clar clauzele inclusiv acel procent de comision.Este vorba de informarea corectă şi completă a consumatorilor de bunuri şi servicii conf. OG 21