avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... comisionul de risc din contractele de credit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

comisionul de risc din contractele de credit

care este suportul comisionului de risc perceput de banci in conditiile unui credit ipotecar?
despre ce risc este vorba daca bunul ipotecat este asigurat cu contract de asigurare cesionat bancii? aveti vreo ideie?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 16:22, 29 Decembrie 2009
Bancile din Romania au obiceiul de a percepe o serie de comisioane printre care si un comision de risc care este destul de consistent.
De regula este inclus in comisionul de administrere dar este un comision perceput de banci pentru creditele cu un risc mai ridicat (cum ar fi cele in valuta).
La un credit cu ipoteca riscul este al celui care se crediteaza si nicidecum al bancii.Nu banca pierde ipoteca ci cel ipotecat in caz ca nu mai poate achita banca.
In astfel de credite ipotecare nu s-ar mai impune comisionul de risc.
In prealabil as solicita printr-o adresa la ANPC sa se faca un control la acea banca daca nu aplica comisioane mascate si preferentiale.
In Romania sistemul de taxare prin comisioane e destul de complicat in comparatie cu alte tari din Europa unde exista un singur comision, maxim doua.

Poate asta este politica prin care bancile din Romania isi maresc capitalul.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
ContSters82289, utilizator
Multumesc mult! asta este si parerea mea, insa vroiam sa ma mai consult cu cineva.
nu sunt un actionar al bancii ca sa particip la capitalul acesteia. am luat o suma de bani pe care o voi restitui impreuna cu o dobanda pe care aceasta si-a stabilit-o in asa fel in cat sa-si asigure si un profit.
Pentru a afla mai multe informatii despre comisioane, Finzoom.ro va pune la dispozitie urmatorul articol: Comisioanele pe Intelesul Tuturor si Comisioanele Care Pot Fi Evitatem care poate fi accesat pe site-ul www.FinZoom.ro.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
Alexandra Sare-Alba, Alte profesii
Prin contractul încheiat cu respectiva bancă trebuie să se specifice clar clauzele inclusiv acel procent de comision.Este vorba de informarea corectă şi completă a consumatorilor de bunuri şi servicii conf. OG 21

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane bancare ilegale petre01 petre01 Buna ziua, am citit astazi ca o banca a fost data in judecata de clienti pentru introducerea unor comisioane (ex. comision administrare). Clientii au ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile privin scontarea tasica34 tasica34 Am depus documente in vederea scontarii,in suma de 30.000 lei, la o societate bancara. Va rog sa ma indrumati in ceea ce inseamna acest tip de ... (vezi toată discuția)
Eliminare comision de risc din credit ipotecar emilia iuga emilia iuga Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar, pe 25 de ani, in franci elvetieni. Cand am studiat contractul de credit si desfasuratorul ratelor am observat ca ... (vezi toată discuția)