Datele problemei :
- SRL microintreprindere ;
Daca fac o reevaluare pe un imobil si ies cu o depreciere ( cont 6813 ch. nedeductibila ) achit impozit pe profit sau o sa platesc impozit 16% cand o sa revin ca societate pe impozit pe profit ?
Microintreprinderilor le sunt incidente din prevederile titlului II Impozit pe profit, numai cele referitoare la amortizare.
Inregistrarea deprecierii cladirii evidentiata in cadrul cheltuielilor, nu va produce efecte din punct de vedere al taxelor datorate pentru microintreprindere.
In cazul in care in cursul anului in care a fost inregistrata deprecierea, micointreprinderea ar devenii platitoare de impozit pe profit, atunci cheltuiala ar fi considerata nedeductibila la calculul impozitului pe profit.
In primul rand va multumesc pentru informatii .
Cu alte cuvinte ar trebui sa ma orientez daca SRL are sanse sa devina platitoare de impozit pe profit, daca devine atunci sunt buna de plata pentru ch. nedeductibila .
Ati mentionat " In cazul in care in cursul anului " , daca devine platitoare in 2015 se aplica la fel ?
Eventual daca imi dati baza legala sa ma documentez , ar fi superb !
In vederea calcului de impozit pe profit, se iau in calcul veniturile si cheltuielile dintr-un an fiscal(art.19, alineatul 1 din CF).
Cheltuiala cu deprecierea imobilului este o cheltuiala aferenta perioadei in care s-a produs. Nu va produce efecte in anii fiscali ulteriori.
Impozit la reevaluare
biloida
Buna seara,
am un imobil detinut de firma. Anul acesta am facut reevaluarea contabila a imobilului si valoarea lui a scazut considerabil ( cca 35 %). Va rog ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.