avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zapada aruncata pe proprietatea mea (in curte)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zapada aruncata pe proprietatea mea (in curte)

Salut, casa mea este situata intre doi vecini. Unul este situat la dreapta , altul este in spate. Cel din spate are o alee ( un drum mai ingust) pentru a ajunge pe proprietatea lui , si aleea respectiva este situata intre vecinul din dreapta si mine.
Vecinul s-a decis sa dea zapada de pe alee, spre mirarea mea , el a aruncat-o pe proprietatea mea (in curte).
Intrebarea mea este; ce sanctionari i se cuvin ?
Vecinul Dvs nu are cei 7 ani de acasa.Dvs nu cred ca aveti timp 24/24 de ore sa paziti actiunile lui,sa faceti poze,filme,etc si sa anuntati Politzia siguranta si increderea noastra.
Si degeaba!Vecinul semneaza sau nu PV de constatare daca problele Dvs sunt acceptate de Polizie.Atentie cu Dvs de fata ca reclamant.
Primeste acasa prin posta instiintarea ca are de platit o amenda.Dar degeaba!Nu o plateste nu-l urmareste nimeni!Este litigiu intre Dvs si el statul nu are nici un amestec.El nu este pagubit.deci statului nu-I pasa!
Ce puteti face?
1/Daca aveti caile de acces blocate si sunteti sigur ca zapada provine de la vecini,puneti mana pe lopata si returnati-o expeditorilor.
2/Vorbiti cu fiecare dintre ei dar nu singur, cu cel putin inca un vecin care le stie comportamentul de ne educati.
Alta varianta aici in Romania nu vad! In Germania da,In Olanda da, in....aici nu! Si ar mai fi una
3/ de ce va invidiaza vecinii?
:-/
Buna seara, stimate domn,
Punandu-ma in situatia dv., v-am inteles neplacerea si, intr-adevar, trebuie gasita o cale de rezolvare - de preferat una amiabila.

Daniela50 a scris:

Alta varianta aici in Romania nu vad! In Germania da,In Olanda da, in....aici nu! :-/


Ar fi fost interesant ca antevorbitoarea mea sa fi descris un pic variantele din Germania si Olanda la care s-a referit... Cu siguranta ca am avea ce invata de la aceste state.
Vestea buna este, insa, ca de curând avem si in Romania o alternativa, care ajuta oamenii sa se impace, in loc sa se lupte pana când raman cu totii fara munitie :( si aceasta alternativa este medierea, procedura care, in loc de a incuraja metodele punitive, indruma partile spre solutii viabile, bazate pe interesele si nevoile personale.

Aveti dreptate si pe mine uneori ma mira atitudinea moralizatoare a unor stimati forumisti de parca nu am fi pe un site cu specific strict juridic unde oameni deznadajduiti , speriati , umiliti si batjocoriti de un sistem social-politic gaunos cer ajutorul . Ma uit atent sa nu fi click-uit alt site gen "moralnet.ro" sau "bigotnet.ro" ... Parerea mea este ca ar trebui sa urmati intocmai calea pe care inteleg ca deja aveti intentia sa o urmati . Adica sa nu va lasati injosit . Eu insumi am un imens simt al proprietatii si din proprie experienta cel care isi permite asa ceva cu d-voastra va recidiva pe viitor cu altceva mult mai grav . Mai mult vecinii vor intelege ca puteti fi abuzat si vor reactiona in consecinta .
Mai oameni buni traim in Romania unde nesimtirea , incultura , agresivitatea , lipsa oricaror norme elementare de bun simt si simt civic , etica , empatie sunt la un nivel incredibil . Natiunea s-a complacut ff mult timp in comunism si este timpul sa trasam clar niste bariere solide intre ce se permite si ce nu in privinta PROPRIETATII .
De accord cu Dvs doar ca medierea se face din cate stiu eu printr-o societate de mediere deci nu gratuit.Si trebuie sa accepte si vecinul.Ma refeream la faptul ca in Romania desi este stabilita ca obligatorie curatarea trotoarului din fata curtii si sanctionata cu amenda nu se vad rezultatele.Zilele acestea am fost in mai multe locuri din Bucuresti si doar pe cateva strazi am vazut oameni care faceau fie si numai o poteca in jurul gardului casei lor.Curtea este proprietate personala si faptul ca-i arunca zapada pe ea este cred eu ca si cum I-ar incalca drepturile de proprietar.Ii poate reclama daca a mai vazut si altcineva ca-i aruncau zapada in curte.Primesc cel mult o amenda.
Daca incepeti direct cu sanctiuni e cam ciudat. Intai se discuta omeneste, dar inainte va puneti problema in situatia data unde ar fi putut pune zapada si cum ati fi facut dumneavoastra. In al doilea rand daca va incurca. Am cazuri in apropiere cand unul are un drum intre 2 proprietati. Drum doar de o masina mica. Ambii au ridicat ziduri de cetate, ca de suntem in evul mediu si vin tatari. Oare acela cum poate curata si unde ar putea depozita zapada? Cateodata trebuie sa ne mai si intelegem intre noi ca buni vecini. Ne uitam mereu la americani si constatam cu stupoare ca de abia au ceva garduri intre proprietati. Noi ne facem cetati.
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Zapada aruncata lângă temelia mea catalinuxxl catalinuxxl Bună seara .Locuiesc la tara și de anul trecut un vecin scoate zapada din curtea dumnealui si pe cea din fata portilor și o trece strada aruncând o ... (vezi toată discuția)
Parcare masina in fata casei propietate personala duduelena duduelena Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca din punct de vedere al legislatiei in vigoare ma puteti ajuta cu un nr de lege in care sa gasesc atat obligatiile pe ... (vezi toată discuția)
Zapada cazuta de pe acoperis cosmindaniel cosmindaniel Buna ziua, conform procedurilor legale cand am contruit casa am respectat cei 90cm min de la fata gardului cu peretele casei.In realitate sunt 110cm. Iarna se ... (vezi toată discuția)