am urmatoarea situatie cu care nu m-am mai confruntat pana acum si nu stiu cum sa procedez si anume:
in cursul anului 2013 am platit catre un furnizor in baza unor facturi de avans intocmite de el anumite sume reprezentand avansuri pentru constructia de rafturi pentru deposit .
din pacate furnizorul cu pricina nu a mai venit sa facem inchiderea lucrarii ( respective stornarea avansurilor si facture finala) si eu am in 409 niste sume cu care nu stiu ce sa fac.
in plus am si rafturile in deposit care nu au fost receptionate ca mijloc fix pentru ca au o valoare destul de mare .
In baza proceselor verbale de receptie si de punere in functiune pe care le veti intocmi, inregistrati in imobilizari valoarea platilor catre furnizorul cu pricina.
Personal, as reclasa avansurile din contul 409 in contul 232, concomitent cu inregistrarea in contul de imobilizari 213 = 232.
Buna seara,
Avansul trebuie sa ramana avans.
Parerea mea este ca nu trebuie sa umblati la 409.
231 nu are corespondenta cu 232 si nici cu 409.
Respect,
Dan Preda.
Cont 722
natty1954natty1954
buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)