avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sume in 409
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sume in 409

Stimati colegi,

am urmatoarea situatie cu care nu m-am mai confruntat pana acum si nu stiu cum sa procedez si anume:
in cursul anului 2013 am platit catre un furnizor in baza unor facturi de avans intocmite de el anumite sume reprezentand avansuri pentru constructia de rafturi pentru deposit .
din pacate furnizorul cu pricina nu a mai venit sa facem inchiderea lucrarii ( respective stornarea avansurilor si facture finala) si eu am in 409 niste sume cu care nu stiu ce sa fac.
in plus am si rafturile in deposit care nu au fost receptionate ca mijloc fix pentru ca au o valoare destul de mare .

ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie

va multumesc pentru orice raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 21:35, 30 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Nu aveti cum sa cereti o factura cu rafturi de depozit din care sa se storneze avansurile?
Ati platit acele avansuri?

Numai bine.
Buna seara,

In baza proceselor verbale de receptie si de punere in functiune pe care le veti intocmi, inregistrati in imobilizari valoarea platilor catre furnizorul cu pricina.

Personal, as reclasa avansurile din contul 409 in contul 232, concomitent cu inregistrarea in contul de imobilizari 213 = 232.

Numai bine

Important este sa dispara soldul lui 409 din balanta.

O zi buna
Buna seara,
Avansul trebuie sa ramana avans.
Parerea mea este ca nu trebuie sa umblati la 409.
231 nu are corespondenta cu 232 si nici cu 409.
Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare amenajari apartament ane mari ane mari Buna ziua, a Am uramtoarea intrebare: o societate amenajeaza apartamentul administratorului, care e si sediul acestei societati. In balanta nu apare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mijloc fix-proiect minimis szilzs szilzs Buna ziua.In cadrul unui proiect de minimis am cumparat un soft, din valoarea caruia la livrarea softului s-a achitat doar o parte, cu o factura de \"rata I ... (vezi toată discuția)
Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)