avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator autorizat modificari
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator autorizat modificari

pot aduce modificari unei procuri (pe procura) adusa spre traducere daca constat o neregula?
Cel mai recent răspuns: magyari susana , utilizator 17:56, 31 Ianuarie 2014
nu.
@romibaro
Va rugam sa argumentati raspunsurile Dvs., fara o trimitere la un articol de lege sau regulament, raspunsul Dvs. este lispit de valoare si devine incert.
Va multumesc.

@magyari susana
Conform instructiunilor pentru efectuarea si legalizarea traducerilor, in functie de modificarea la care va referiti, aceasta se poate face pe textul tinta in conditiile in care nu denatureaza sensul si se specifica prin nota de subsol eroarea constatata si modificata.
ORDIN Nr. 233/C din 14 februarie 1996
ANEXA 1
INSTRUCŢIUNI privind efectuarea şi legalizarea traducerilor în cadrul activităţii notarilor publici
7. Traducătorul va refuza efectuarea traducerii în cazul cînd înscrisul este lizibil sau conţine ştersături, corecturi, cuvinte tăiate, adaugari ori alte particularităţi privind elemente esenţiale ale înscrisului, dacă acestea nu sînt confirmate prin semnatura şi sigiliul organului care a întocmit înscrisul sau, după caz, prin semnatura părţilor.
Traducerea se poate face totuşi atunci cînd din însuşi cuprinsul înscrisului reiese ca este vorba de o simpla şi evidenta eroare materială. În acest caz traducătorul va mentiona într-o nota eroarea materială şi modul cum a constatat-o şi a rectificat-o.

[ link extern ]
L.C.
puteti sa imi specificati si baza legala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea și legalizarea traducerilor - modificari aduse de normele de aplicare a legea 36/1995 republicata Kapy Kapy Am inteles ca se modifica legea traducatorilor si ca se complica un pic procedura de certificare. Stie cineva mai multe detalii? (vezi toată discuția)
Greseala traducatorului CorinaRad CorinaRad Buna ziua Sunt traducator autorizat de mai putin de un an, iar in urma cu cateva zile am gresit anul nasterii dintr-un certificat de nastere. Nu am observat ... (vezi toată discuția)
Certificare traduceri trimise prin e-mail - protejare conþinut. lacrima2 lacrima2 Buna ziua, Sunt traducator PFA. Pentru traducerile trimise prin e-mail unei firme din alt oras, trebuie sa-mi pun semnatura pe documentul tradus? Daca da, ... (vezi toată discuția)