avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizie impunere ANAF la 3 luni DUPA ce am stins toata ...
Discuție deschisă în Executare silită

Decizie impunere ANAF la 3 luni DUPA ce am stins toata datoria!!!

Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ANAF, am primit chitanta.

Ieri am primit de la ANAF decizie de impunere in baza art. 88 lit. c si art. 119 din OG 92/2003 ca mai trebuie sa platesc aproape 5000 lei, ca obligatii accesorii!!!!

Ce se intampla???

Repet, toata datoria a fost platita cam in luna octombrie (nu mai retin data precisa) direct la directia DGFP din localitate de domiciliu.
daca ati platit suma din tabel, faceti dovada platii, daca nu sunteti de acord cu accesoriile pt ca dvs ati platit baza cu mult timp in urma, faceti contestatie
Am platit SI suma din tabel (care constituie doar accesoriile, dobanda si penalitati), pentru ca am achitat sold initial + dobanzi + penalizari.

Cum fac dovada platii? Ce documente trebuie, unde le depun si ce trebuie sa faca DGFP dupa asta? Se anuleaza decizia referitoare la obligatiile de plata accesorii?

V-am spus ac seful DGFP zice ca nu le anuleaza, pentru ca ei iau bonusuri pentru astea. Mai multi contribuabili de buna credinta au mers la el in audienta, ca nu aveau nici o datorie dar li s-a emis si lor un astfel de document. Le-a spus simplu ca nu le anuleaza, pentru ca ei iau bonusuri in baza lor. Din asta eu nu inteleg nimic.
Dvs faceti dovada platii, depuneti in copie dovada platii impreuna cu o copie dupa decizia de impunere si luati un nr de inregistrare pe copiile dvs. mai departe , e problema lor ca le anuleaza sau nu. daca nu le anuleaza si va treziti cu poprire pe conturi sau venituri, puteti depune contestatie la executare.
Cei ce se trezesc cu astfel de decizii fara acoperire pt ca functionarul sa ia nu stiu ce bonus, ar putea face plangere penala impotriva functionarului pt abuz in serviciu contra intereselor persoanei.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Da, dar functionarul se va putea ascunde dupa Unitatea de Imprimare rapida din Valcea, acolo unde s-a printat documentul asta si pe care sta scris cu litere mici "valabil fara semnatura si stampila".

Problema devine urmatoarea: la ce sistem informatic are acces unitatea de imprimare Valcea, incat nu a vazut ca am achitat datoria?

Documentul asta de la Valcea face referire doar la Dobanda si penalizari din Ianuarie 2013 (acum 1 an), fara sa mentioneze nicaieri ca am achitat in Octombrie 2013 toate obligatiile.

Am sa depun copie dupa chitanta de achitare si extrasul lor "debite plati solduri" scos saptamana trecuta si decizia asta ultima. Intrebare: depun documentele astea ca ce anume? contestatie, reclamatie, ce?
Scrieti ca e contestatie..
ar fi util sa atasati si adeverinta ca nu sunteti inregistrat cu debite la ei.

Alte discuții în legătură

Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)
Penalizări cas Cristina J Cristina J Buna seara, In data de 04.12.2017 mi-a venit decizia de impunere pe 2014 cu suma de 2901. Pe data de 05.12.2017 am fost la ANAF unde mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Og 30/2011 anulare dobanzi si penalizari DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL Buna ziua, Pe fisa sintetica la 31.08.2011 imi apar sumele: -dobanda 16.656 (din care 14.989 neconfirmati) -penalitate de intarziere (din care 1.704 ... (vezi toată discuția)