Am inscris o masina in anul 2007 si implicit am platit o taxa de inscriere de 1450 euro, din care mi au fost restituiti in jur de 400 euro nu stiu exact prin ce procedura, cred ca a fost ceva recalculare. As dori sa stiu daca mai pot face ceva pentru a recupera taxa auto in totalitate?
Daca vi s-a resituit o parte din suma, iar alta a ramas nerecuperata, ati fi putut solicita restituire ei pe cale judecatoreasca in termen de 5 ani. Daca restituirea partiala s-a facut in 2007 sau 2008, dreptul de a solicita restituirea s-a prescris, intrucat aveati la dispozitie 5 ani pentru a va adresa instantei. Doar daca restituirea s-a facut in 2009, mai sunteti in termenul de prescriptie si va puteti adresa instantei cu o actiune in restituire.
Da, daca restituirea s-a facut in 2009 sau dupa, sunteti in termenul de prescriptie de 5 ani si va puteti adresa Tribunalului cu o cerere privind restituirea sumei ramase nerestituita.
Imi permit sa fac o precizare : termenul de prescriptie incepe sa curga de la 01.ianuarie al anului urmator celui in care vi s-a restituit o parte din taxa. Astfel, daca vi s-a restituit o parte din taxa in 2009, termenul de 5 ani dupa care intervine prescriptia incepe la 01.01.2010 si se incheie la 31.12.2014. La 01.01.2015 intervine prescriptia. In cazul d-voastra sa aveti mare grija la calculul dobanzii. Exista o Hotarare a CJUE din martie 2013, sa vi se calculeze dobanda duba regulile impuse de aceea hotarare si nu dupa codul fiscal. Diferenta e foarte mare. Consultatri un avocat. Merita !