avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul distributie energie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul distributie energie termica

Buna ziua

As dori sa aflu cum sau dupa ce formula se calculeaza distributia energiei termice la pausal (fara repartitoare) pe o scara unde exista apartamente cu centrala si fara. Am inteles ca este pentru cheltuielile comune (tevi comune) exista un procent (este mentionat legal?), desi administratorul ne spune ca se plateste o suma fixa (cei cu centrala ar plati doar 10 lei pe luna).

Multumesc

Vlad
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:41, 31 Ianuarie 2014
Ar fi Ordinul 343/2010 ANRSC.

Dar pana sa-i aratati dv. ca propunere, rugati-l pe el sa va spuna cum a ajuns la aceasta glumeata suma de 10 lei, suma fixa, cand altii platesc si cate 400 lei la caldura.
De ce suma fixa atata timp cat consumul este variabil de la luna la luna?
@elga50, va spun eu de unde suma fixa de 10 lei, administratorul si presedintele au centrala si este mai "usor" asa, am mai intalnit la un condominiu.
Lui ii e mai greu sa imi explice, fiind non-stop la butic, la bere :). Asa macar puneam eu ceva la avizier, poate se mai sesizeaza si alti locatari.
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte temeiul legal in baza caruia a ajuns la valorile impuse
Cererea puteti sa o adresati fie in temeiul art 10 din L nr 230/2007 fie art 12 A al c si d din HG nr 1588/2007 daca va aflati in interiorul termenului de 10 zile de la afisarea listelor de intretinere sau asteptati noile liste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

probleme cu plata caldurii la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, fara repartitoare si am centrala de apartament pe gaze. Neavand repartitoare repartizarea caldurii la noi in bloc se face pe ... (vezi toată discuția)
Procent de plata la energia termica _simo_ _simo_ La o asociatie de proprietari sunt doua apartamente ce au centrala temica pe gaze,iar restul nu au repartitoare individuale de caldura ,va rog sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)