avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sistare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sistare pensie alimentara

Buna ziua.
Tanar major, primeste pensie alimentara si are si bursa de merit la facultate (buget).
A facut internship, trimis de facultate, la o institutie. Aceasta institutie a dorit sa continue colaborarea si s-a oferit sa-l angajeze, ca PFA, pe o perioada limitata, sustinandu-l in constituirea PFA.
Avand in vedere situatia de mai sus, se poate pierde pensia alimentara sau mai bine zis este generata o situatie ilegala din cele de mai sus?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Soledana , utilizator 11:41, 3 Februarie 2014
Nu e nimic ilegal in a incasa pensia, insa nu mai e in stare de nevoie, ori isi instiinteaza parintele, ori daca parintele afla si vrea, va cere in instanta sa i se returneze pensia.
ilegala - nu, dar se poate cere returnarea banilor primiti pentru perioada in care tanarul a realizat venituri
Depine ce venituri realizeaza din PFA in raport de nevoile pe care le are cu studiile.
buna ziua.
multumesc pentru raspuns. pensia inseamna 866 lei/luna. venitul realizat ca PFA este de maxim 700 lei net, din care-si achita taxele la stat, cas, etc. este platit in functie de numarul de ore lucrate in fiecare luna, avand in vedere ca are cursuri, sesiune, etc. contractul este pe o perioada de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare si va rog sa imi raspundeti si mie... hriscu hriscu Am 23 de ani si sunt student in Iasi. Parintii mei sunt despartiti iar eu trebuie sa primesc pensie de intretinere major de la tatal meu. In vara anului 2007 ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere Mădălin Fatu Mădălin Fatu Părinții mei au divorțat după ce am împlinit eu 18 ani. În hotărârea judecătorească nu s-a menționat nimic de pensie alimentara pentru ca eram major ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)