avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie -stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie -stagiu de cotizare

Buna ziua ! As dori sa stiu daca perioada pensiei de boala este stagiu de cotizare la pensie. Daca problemele mele de sanatate nu mai necesita pensie de boala , as avea nevoie de vechime pentru pensionarea anticipata, din acest motiv , pun aceasta intrebare.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:31, 31 Ianuarie 2014
1. Perioada de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta.

2. Pentru pensia anticipata si pensia anticipata partiala nu se iau in calcul si perioadele asimilate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate constituie stagiu? Ditzu Ditzu Buna ziua ! As dori sa stiu daca pensia de invaliditate se ia in calcul ca vechime ? Dar ca si perioada de cotizare ? Ma interesez pentru ca nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate vs pensie anticipata partiala mircea60n mircea60n Buna ziua, Sunt pensionat de boala gradul 3 din 2018, in urma unui accident de circulatie. In 2019 in urma operatiei de coxartroza facute s-a constat ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate Pupysor Pupysor Buna ziua.Pensia de invaliditate gr.3,constituie stagiu de cotizare si se ia in considerare la stabilirea stagiului complet de cotizare,impreuna cu ceilalti ... (vezi toată discuția)