avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Buna ziua.Pensia de invaliditate gr.3,constituie stagiu de cotizare si se ia in considerare la stabilirea stagiului complet de cotizare,impreuna cu ceilalti ani lucrati pana la ivirea invaliditatii?Rog un raspuns.Multumesc.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Pupysor , utilizator 20:35, 16 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Intra atat in stagiul complet,cat si in cel minim al pensiei de limita de varsta.
Este stagiu asimilat si intra in calcul doar la pensia de limita de varsta.
Multumesc pentru raspunsuri.Am inteles ca,,este stagiu asimilat si intra in calcul doar la pensia de limita de varsta".Vreau sa prezint pe scurt un caz,spre ex:nascut in 1954 mai,varsta celui ce vrea sa se pensioneze este de 60 ani,are 32 ani vechime in cartea de munca si 10 ani pensionat de invaliditate,intrerupe sau renunta din diferite motive(ex.sa plece din tara)la pensia de invaliditate,ne mai fiind in pensie de invaliditate se poate pensiona anticipat?Cazul este al unui prieten drag din copilarie.Multumesc pentru intelegere.Cu stima.
Nu.
Pentru pensie anticipata conditia de stagiu este de 43 de ani,fara stagiul aimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Pentru pensie anticipata partiala conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiul asimilat.
Multumesc pentru raspunsul dvs.Cu multa stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata Tagetes Tagetes Sunt nascut in 1954. Pentru a primi pensie anticipata trebuie sa am stagiul complet de cotizare ? Cat este acest stagiu pentru mine ?. Multumesc. (vezi toată discuția)
Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate? maria295 maria295 Buna ziua - la ce varsta se poate pensiona tatal meu anticipat fara penalizare sau la limita de varsta? Data nasterii 18.05.1957, stagiul de cotizare realizat ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ciubotarudan ciubotarudan Cand m-as putea pensiona anticipat sau patrial anticipat , avand urmatoarele date : sex masculin , nascut 20.06.1954 , 18 ani si 6 luni CIM ( din care 13 ... (vezi toată discuția)