buna ziua.am si eu o nelamurire.sunt in ccc pana in ianuarie 2015 ca atunci implinesc 2 ani de cand am nascut...cand trebuie sa ma prezint la munca la 2 ani de cand am nascut sau cand? si o alta intrebare care vreau sa stiu....daca intre timp imi gasesc in alta parte nu neaparat de unde am intrat in ccc,un alt loc de munca part time sau full time imi afecteaza indemnizatia de ccc?daca completam cecerea de ccc pt un an puteam sa ma intorc mai devreme la servici.....dar asa?
1. - Indemnizatia pentru CCC se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Va puteti relua activitatea in ziua urmatoare aceleiain care copilul implineste 2 ani.
2. Pe perioada cat veti avea venituri din salarii (indiferent de angajator) vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
3. - Deoarece ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilu 2 ani.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si sa completati cererea pentru stimulentul de insertie.
multumesc pentru informatii....dar daca ma duc la alt angajator si nu la cel care am fost pana a naste? si alta intrebare primesc stimulentul de insertie si daca ma angazez cu contract part time?
1. La pct. 2 din raspunsul meu anterior va spuneam ca puteti sa reluati activitatea (sa aveti venituri) indiferent la ce angajator (nu neaparat la cel de unde ati intrat in CCC).
2. Stimulentul de insertie il primiti indiferent ce venit aveti si indiferent daca lucrati cu full-time sau part-time.