avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ACCIDENT VATAMARE CORPORALA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ACCIDENT VATAMARE CORPORALA

Buna ziua.

Am avut pe data de 09 03 09 un accident. Conduceam o motocicleta pe strada uverturii catre pasajul lujerului. Undeva la teatrul masca eu am oprit la o trecere de pietoni dupa care mi-am continuat drumul. Din sens opus venea un taxi iar cand a ajuns in dreptul meu a probabil fara sa ma vada a virat stanga si am intrat in plin in el. Am avut 21 de zile de spitalizare si 4 operatii. 2 la mana dreapta una la stomac si una la plamanul drept. Am vorbit cu respectivul conducator auto si ne-am inteles sa nu depun plangere penala doar ca el spune ca : chiar daca eu nu ma constitui parte civila in dosarul penal IML ul se autosesizeaza daca am peste 60 de zile de ingrijiri medicale. Am vorbit cu mai multi avocati iar unii spun ca daca nu fac plangere la politie nu se elibereaza certificat medicolegal iar altii spun ca in cazuri de genul asta cand sunt accidente cu vatamari grave cum a fost la mine si cu interventii chirurgicale politia trimite scrisoare catre IML sa se elibereze certificat. ma poate lamuri si pe mine cineva??? Va multumesc
Politia a intocmit proces verbal mi-a dat dovada pentru reparatie urmeaza ca zilele viitoare sa vina cei de la asigurari. Conducatorului auto i-au suspendat permisul si merge pe dovada pana la solutionarea cazului.
eugen_costi a scris:

...urmeaza ca zilele viitoare sa vina cei de la asigurari.

Unde urmeaza sa vina?Ati fost la asigurari sa avizati dauna(completare formular), sa indicati locul unde este moto pentru constatare daune ?(acasa,la service,etc.)
Astazi a venit un inspector de la firma de asigurari si a completat o lista cu defectiunile motocicletei. Acum trebuie sa ma duc la un service cu foaia respectiva si serviceul sa mi dea un aviz estimativ cu cat costa reparatia. Dupa care sa o duc la compania de asigurari.
Dupa opinia mea, daca organele de politie au obligatia sa faca cercetari cu privire la accidentul soldat cu vatamari corporale, are obligatia sa urmareasca si numarul concret de zile de ingrijire medicala.
Cum am spus, daca ingrijirile depasesc numarul de 60 de zile, impacarea partilor nu are ca efect inlaturarea raspunderii penale, fapta putand fi cercetata si din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal in urma unui accident elena 123 elena 123 Accidentul s-a produs ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum(conform constatarilor politiei), cu alte cuvinte eu conduceam si din cauza vitezei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, neprezentare la politie Maria Adi Maria Adi Buna ziua , persoana care ne a lovit intr un accident de circulatie cu víctime, nu vrea sa se prezinte la politie sa dea declaratie, sunt 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni cornel_babus cornel_babus buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier pe o trcere de pietoni soldat cu vatamare corporala grava\"asa scrie in anexa 2 \"dar inca ... (vezi toată discuția)