avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa radio - legalã sau nu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa radio - legalã sau nu?

Salut. Și bine v-am găsit :).
Am primit și eu în 29.11.2013 o înștiințare de plată pentru taxa radio. Nu am plătit și am făcut contestație.
Le-am invocat următoarele motive:
1. Decizia nr. 607/2011.
2. Legea nr. 41/1994 unde nu se menționează calitatea de beneficiar, ci de posesor al persoanei fizice și/sau juridice. Aici, ei au invocat că societatea pe care o conduc beneficiază de serviciile radio. Le-am citat din D.E.X. că posesor înseamnă să deții ceva cu titlu de proprietate, iar în documentele firmei nu există nici un aparat care poate recepționa semnale radio.
3. Nu am abonament/contract pe firmă la Electrica; și nici la Societatea de Radio motiv pentru care nu-mi pot impune o astfel de taxă, conform legii nr. 41/1994, art. 40, alin. 3. Firma pe care o dețin are sediul într-un apartament de bloc, iar contractul de lumină este pe o persoană fizică, iar aceasta din urmă este scutită din cauza faptului că este pensionată medical, conform legii 519/2002.
4. Faptul că nici înștiințarea și nici răspunsul primei contestații nu a fost trimisă ca recomandată. Poate nu ajungea la mine plicul sau poate nu mai venea nici o dată (mi s-a întâmplat o dată să pun un plic la poștă acum 3 luni și nici până în ziua de azi nu a mai ajuns la destinatar). De regulă instituțiile statului când trimit notificări mai importante le trimit ca recomandate.
Prima contestație a fost depusă pe 06.12.2013, iar răspunsul a venit pe 31.01.2014. Luni le voi trimite a doua contestație și aștept răspunsul lor.
Din câte am observat, pe site-ul lor și al celor de la Electrica, este un model de declarație pe proprie răspundere cum că firma nu are aparate care recepționează semnalele radio, însă mi se cere codul de client pe care compania de lumină mi l-a alocat. Și, datorită faptului că nu am, pe firmă, încheiat un contract cu aceasta nu am de ce să completez această cerere.
Presupun următorul scenariu:
- completez declarația lor; nu specific codul de client și bifez opțiunea că în termen de 15 zile voi comunica celor de la Electrica modificările apărute.
- într-un viitor voi cumpăra, pe firmă, un aparat care recepționează semnalele radio.
- nu le raportez celor de la lumină că am aparat care recepționează semnalele radio pe firmă, deoarece nu am contract cu ei.
- Societatea de Radio nu va comunica cu cei de la lumină pentru a vedea faptul că eu nu am contract cu Electrica și-mi vor trimite din nou notificări de plată sau, eventual, îmi vor da amendă că am semnat o declarație unde am fost de acord să le comunic celor de la lumină modificările apărute.
Și de aici se naște, oarecum, aceeași problemă, diferența fiind amenda între 100 și 500 lei.
Mai există o altă declarație pentru cazul acesta special? Sau cel mai bine continui războiul contestațiilor și, eventual, aștept să fiu dat în judecată?
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 13:58, 1 Februarie 2014
hmm... este posibil sa mi se fi trimis si mie prin posta acele somatii. la fel de bine este posibil sa nu fi primit acele somatii. tocmai pe cele pe care nu le-am primit, le-am aruncat la gunoi, tocmai ca sa stiu sigur ca nu le-am primit. :)
Si cam atat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz notificare vannessa8 vannessa8 buna seara.Supun din nou atentia unui subiect suficient de ciudat Eu nu am nici radio si nici tv in societate,cf legii 13/2007 cei de la firma de distribuire a ... (vezi toată discuția)
Taxa radio DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv pentru societati comerciale frezii frezii Buna ziua,stie cineva daca mai este obligatorie plata acestei taxe pentru persoanele juridice sau nu?La telefon doamna de la radiotv a spus ca ... (vezi toată discuția)