avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordinea de solutionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordinea de solutionare

In cazul in care am ridicat exceptia prescriptiei dreptului la actiune, - care stiu ca este o exceptie de fond-instanta poate trece la administrarea mijloacelor de proba mai inainte de a discuta in contradictoriu pe aceasta exceptie?
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 19:55, 14 Aprilie 2009
Intai se descuta exceptia ,iar probele nu se mai administreaza ptr. ca s-ar putea ca advesarul dvs. sa nu mai aiba dreptul la actiune.
Buna seara.in opinia mea instanta ar trebui sa puna mai intai in discutia partilor exceptia formulata pentru ca in situatia admiterii acesteia administrarea probelor nu mai are nici un sens
Exceptia este de ordine publica.Instanta in mod obligatoriu trebuie sa se pronunte pe acest aspect.
Daca insa instanta a unit exceptia cu fondul probabil ca este nevoie de administrare de probe ca sa poata sa-si formeze convingerea...
Excepţiile procesuale se rezolvă înaintea cercetării fondului pretenţiei deduse judecăţii, iar dacă excepţia este invocată în cursul judecăţii fondului instanţa va soluţiona mai întâi excepţia procesuală .
Numai în cazul în care probele necesare rezolvării excepţiei sunt comune cu probele necesare rezolvării fondului, instanţa poate dispune unirea excepţiei cu fondul.
in legatura cu subiectul, am gasit niste literatura... aici: [ link extern ] /
(Ordinea de soluţionare a excepţiilor procesuale invocate concomitent în procesul civil)
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
o_mores, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este ordinea de pronuntare ? nimar nimar Buna seara, Dlor. consilieri si avocati, va rog, sa-mi spuneti CARE ESTE ORDINEA pe care instanta, intr-un litigiu de munca, TREBUIE SA SE PRONUNTE ; fond, ... (vezi toată discuția)
Drept de retentie jacqueline_k jacqueline_k Buna seara! Vreau sa va consult in urmatoarea problema: in situatia in care un constructor ce se pretinde a fi de buna credinta a construit pe terenul altuia ... (vezi toată discuția)
Exceptiile procesuale law_and_order law_and_order buna seara! invat pentru examen la procedura civila si va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: cum se rezolva exceptiile procesuale? de exemplu daca ... (vezi toată discuția)