avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla cati bani avea decedatul in cont la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla cati bani avea decedatul in cont la momentul decesului si la ce banci?

Intrucat sunt fiul decedatului din prima casatorie relatiile noastre in ultimii ani nu au fost foarte stranse. In acest context nu stiu ce sume de bani au fost depuse in conturi si la ce banci?(stiu ca decedatul avea depozite la banci diferite). Cum as putea sa verific acest lucru?
In plus, decedatul mai avea un apartament pe numele sau si al sotiei, cu care are inca doi copii(a2a casatorie), cum se va imparti mostenirea in acest caz, ce imi revine mie la masa succesorala si care sunt modalitatile prin care imi pot recupera partea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:58, 1 Februarie 2014
Doamna/domnisoara @Alexandra, calitatea de "fiu" va da dreptul sa veniti la mostenirea tatalui, in parti egale, impreuna cu ceilalti frati de tata si toti impreuna, cu sotia supravetuitoare, pentru bunurile comune din timpul casatoriei.Singura modalitate de a afla masa succesorala este deschiderea succesiunii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
nucu$, utilizator
Cine poate informa succesorii cu privind valoarea depozitelor bancare existente la momentul decesului si ce se intampla daca unul dintre copii a retas bani din contul decedatului dupa deces?
In baza certificatului de mostenitor si actului de deces al titularului, puteti obtine extras de cont, cu operatiunile de dupa data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 ,succesiune. cmnop cmnop Buna seara tuturor.Va rog spuneti-mi si mie cum pot obtine anexa 24 pentru deschidere succesiune?Stiu ca trebuie eliberata de primaria localitatii unde a ... (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata, 2 copii + cea de-a doua sotie Diana I. Diana I. Buna ziua, Tata tocmai a decedat. Suntem doi copii din prima sa casatorie, incheiata acum peste 30 ani. A ramas in viata actuala sa sotie, care detine toate ... (vezi toată discuția)