avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Etapele vanzarii unui apartament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Etapele vanzarii unui apartament

vreau sa vand un apartament ,dar as dori fara agentie .
va rog frumos daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
vreau sa fac cu un avocat , el sa umble doar la partea cu notarul ,si sa se asigure ca nu este vreo tzeapa. cam ce suma mi-ar lua?
stiti cumva ce taxe trebuiesc platite inafara de notar ?
cadastru nu il am facut, dar urmeaza sa il fac,stiti cat dureaza pana cand il am in mana?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:32, 1 Februarie 2014
Cat va costa cadastru si cat dureaza intrebati un cadastrist, iar in ce priveste avocatul.. ce teapa sa luati. Dvs vindeti si vi se vireaza banii in cont, de ce sa aveti nevoie de avocat ?
daca am gasit cumparator , care ar fi etapele urmatoare ? (eu nu le stiu) si de acea as angaja un avocat (ruda) ,el ar sti unde sa se duca
va spune notarul cu ce acte sa va prezentati.
Actul de proprietate, cadastru si intabulare, certificat fiscal, adeverinta asociatia de proprietari, chitanta enel si cam atat, poate si un buletin de informare de la OCPi. Incheiati contractul cand va programeaza notarul si gata.
cumparatorul plateste cash, prin banca ?
Va puteti sfatui cu ruda prin telefon, nu s-o duce omul la administratia financiara sa va ia un certificat fiscal..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi dupa mostenire apartament intrebare_ intrebare_ Pasi dupa mostenire apartament Buna seara, am mostenit un apartament si am obtinut certificatul de mostenitor de la notar. Am fost la taxe si impozite si am ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru intabularea unui teren AndreeaPaula AndreeaPaula Am cumparat un teren pentru constructie, propietarul nu este intabulat in teren,iar eu vreau sa ma intabulez.Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a ... (vezi toată discuția)