avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie atat din Anglia, cat si din Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie atat din Anglia, cat si din Romania

Buna ziua! Data nasterii mele este 05.08.1954.In iunie 2014 pot depune dosarul de pensie implinind varsta standard de 59 ani si 10 luni,cu un stagiu de cotizare de 21 ani si 6 luni.Nu mai lucrez in Romania din 2008.Lucrez in Anglia din 2009 in mod legal achitand asigurarile nationale aici.Varsta de pensionare aici este de 65 de ani,deci mai am de asteptat 5 ani.Trebuie sa depun dosarul de pensie separat in Romania si apoi aici peste 5 ani?Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: victoria54 , utilizator 14:59, 3 Februarie 2014
1. Pentru o femeie nascuta in august 1954 varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare este de 29 de ani si 8 luni iar stagiul minim de cotizare este de 14 ani si 8 luni.

2. Deoarece aveti indeplinit stagiul minim de cotizare, pe data de 5 iunie 2014, cand impliniti 59 de ani si 10 luni, puteti depune cererea de pensionare pentru limita de varsta in Romania.

3. Pentru a vi se lua in calcul si stagiul de cotizare din Anglia solicitati Casei de Pensii din Romania solicitati inca de acum sa completati formularul "E207 = Certificat pentru cariera asiguratului" pe care il depuneti tot la Casa de Pensii care va lua legatura apoi cu institutia similara din Anglia si de unde va primi datele necesare.

4. Cand veti indeplini conditiile de pensionare in Anglia faceti acelasi lucru si acolo pentru a vi se lua in calcul si stagiul de cotizare din Romania.
Va multumesc mult! In sfarsit o consiliere clara si de folos! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata melania voinea melania voinea sint nascuta in iunie 1954,am stagiu de cotizare realizat de 27ani si 7 luni ,studii superioare curs zi 5 ani .doresc sa stiu la ce data indeplinesc conditiile ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? bodo gabriella bodo gabriella daca o persoana aflata in pensie anticipata partiala si cu o vechime de 39 ani si ceva cu varsta de 56 ani impliniti poate sa iasa la pensie normala definitiva ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sau ajutor social? costin_84_d costin_84_d Buna ziua as avea urmatorul caz:femeie nascuta 17-06-1954 cu stagiu de cotizare de 21 ani.sotul a decedat acum 2 ani cand inca nu iesise la pensie.acum nu are ... (vezi toată discuția)