Nu stiu daca e corecta formularea din titlu, dar nu gasesc alta mai buna pentru a-mi exprima nedumerirea cu privire la confuzia din sistemul juridic in legatura cu aceste competente ale avocatului stagiar. Din cate inteleg, cutuma e ca nu are voie sa se prezinte in fata altor instante decat judecatoria, desi din Legea 51 nu rezulta acest lucru, ci doar ca nu poate pune concluzii. M-ar interesa daca s-a ajuns la o interpretare unitara la nivel de barouri, nu de secretare si de alte opinii neavizate pentru care alte instante sunt anatema pentru avocatul stagiar. Toate ca toate, dar cu parchetele ce au avut ? Macar ceva despre instante se mentioneaza in lege, dar nimic despre parchete. Concret, fiind de serviciu pe urmarire penala am fost sunata de parchetul de pe langa Curtea de Apel, care cand a auzit ca sunt avocat stagiar a spus ca "n-aveti voie" . Cu toate astea, acum cateva saptamani am fost in acelasi interes la DIICOT pentru o infractiune de competenta tribunalului, unde "a fost voie". Deci cum ramane?
O alta nelamurire: desi prin contractul de colaborare am dreptul de a avea clientela proprie, de la secretariatul baroului mi se refuza eliberarea unui contractier pe numele meu, ci doar pe al maestrului ca iar cica " n-am voie". Deci ca avocat stagiar nu ai voie sa inchei un contract de asistenta si reprezentare in nume propriu? Pai atunci de ce te mai numesti avocat si nu secretar al maestrului ?
Stagiatura
Elena Anghelescu
As vrea sa aflu parerea dvs. apropo de "pozitia" avocatului stagiar raportat la prevederile art. 22 din Lg. 51/1995.
O sa-l citez eu aici ca sa stim despre ce ... (vezi toată discuția)