avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cu suspendare

am o cunostinta si a fost condamnata in urma cu 7-8 ani la 2 ani cu suspendare ptr. furt. acum cu noul cod penal se sterge aceea condamnare este amnistiat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 1 Februarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce sa mai fie amnistiat dupa 8 ani daca condamnarea a fost de 2 ani cu suspendare??
Va referiti probabil la reabilitare.
Reabilitarea intervine de drept daca persoana condamnata nu savarseste o alta infractiune in perioada de incercare si nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate.
Daca dupa trecerea perioadei de incercare nu s-a operat reabilitarea in cazier atunci persoana trebuie sa solicite instantei sa constate reabilitarea de drept.
Da, e vorba de reabilitare. Sa scoata un cazier si sa vada daca mai apare condamnarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped. de 2 ani si 10 luni cu aplic art 81.c.pen.-cazier quest00 quest00 Buna seara, Daca am fost condamnat definitiv si irevocabil la 10 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani si 10 luni perioada incercare in data de 20.10.2012, ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere fapta penala costelus1976 costelus1976 care este termenul de prescriere si stergere din cazier a unei condamnari de 8luni ci suspendare pentru abatere de la normele rutiere (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)