avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovada platii cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovada platii cheltuielilor de judecata

Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti ce inscris constituie pentru instanta, dovada platii de catre parte, a asistentei judiciare,in vederea restituiri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:28, 2 Februarie 2014
Daca ati beneficiat de asistenta judiciara a unui specialist in domeniu (avocat, consilier juridic) , acestia daca functioneaza legal inregistrati in Tabloul avocatilor/consilierilor cu drept de practica, va vor elibera o chitanta reprezentand contravaloarea onorariului incasat pentru asistenta juridica acordata.

Chitanta trebuie sa poarte datele de identificare a firmei, semnatura si stampila.

Aceasta se depune la instanta pentru a face dovada cheltuielilor de judecata solicitate.
Cheltuielile de judecata reprezinta cheltuielile facute de parte in cadrul dosarului.

Ele trebuie sa fie probate cu inscrisuri aflate in original la dosarul cauzei.

Pot constitui cheltuieli de judecata taxa de timbru, onorariul de expert, onorariul de avocat, alte cheltuieli facute cu obtinerea unor acte, cu traducerea lor etc.

Inscrisurile trebuie sa fie chitante sau extrase bancare din care sa rezulte plata, respectiv incasarea acelor sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am de plătit cheltuieli de judecată. pot solicita dovada lor? aș vrea să mă asigur că acele cheltuieli au fost reale și înregistrate flori2009 flori2009 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire, mai precis, in cazul in care am de platit cheltuieli de judecata, pot solicita o dovada a acestor cheltuieli? Am ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Irina Balcangiu Irina Balcangiu Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca avocatul este obligat sa taie o chitanta, atunci cand i se dau bani ca sa te reprezinte in instanta. Si daca este cazul ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat in apel fraua fraua este corect ca un avocat care castiga in apel sa depuna la dosarul cauzei dovada onorariului incasat doar dupa ce instanta se pronunta in cazul respectiv ? ... (vezi toată discuția)