avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lesire din indiviziune

buna ziua
bunica mea a decedat in 1983
dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant
avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha.
cererea de retrocedare a facut-o una din surorile mamei (fiica a bunicii),a dat fiecaruia cate 1.5 ha ,dar nu a facut si documentele legale .acuma atat mama mea cat si sora ei au decedat.ce putem face ca acea bucata de pamant sa fie trecut pe numele fiecaria dintre noi?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:27, 2 Februarie 2014
E foarte important titlul. Donatiile rezista sau nu rezista, depinde, trebuie procedat cu atentie. Un partaj ar fi mai potrivit.
AVLIL a scris:

Donatiile rezista sau nu rezista, depinde, trebuie procedat cu atentie. Un partaj ar fi mai potrivit.

Partaj ???? Intre cine si cine? Ca exista un singur mostenitor daca citim cu atentie. Pai doamna Anamariacelik nu apare pe nicaieri mentionata in mostenire atat timp cat matusa sa a fost trecuta pe titlu! Da , e foarte important titlul dar pe el a fost o singura persoana (matusa) Si fiul acesteia spune ca a dezbatut succesiunea. Daca ar fi fost mai multi pe titlu ar fi fost citati la notar sau tribunal.
Cum spune si Cyan trebuie facut cadastru pe fiecare din loturile ce au fost promise de matusa mamei dvs apoi aceste loturi sa fie donate /vandute asa cum spune si Joha mostenitorilor mamei dvs(dvs+surori).
Dupa ce toti copiii mamei dvs devin proprietari in indiviziune asupra partii ce ar fi apartinut mamei dvs, faceti iesirea din indiviziune daca vreti sa detineti separat cate un lot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate, succesiune Olguta_Serbanescu Olguta_Serbanescu Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac transstefan transstefan 2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am ... (vezi toată discuția)