avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune pe parcele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune pe parcele ...

Pe un certificat de mostenitor sunt 3 mostenitori si 5 loturi . Daca vreau sa cumpar un singur lot se poate face iesirea din indiviziune doar pe acela si el sa fie trecut (asa cum si este stapanit) la unul dintre mostenitori ca el la randul lui sa-l vanda fara a fi nevoie de impartirea lui in trei si vanzarea fiecarei treimi de proprietarul ei . Multumesc muuuult de tot !
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 21:39, 14 Aprilie 2009
Buna seara.Daca mostenitorii se inteleg se poate va fi insa necesar ca toti sa fie de acorde cu iesirea din indiviziune si atribuirea terenului unui singur mostenitor.
Pai am fost la un notar si mi-a zis ca fiecare trebuie sa-mi vanda partea lui :( si pentru 5000 mp ma costa 3000 ron treaba asta ceea ce mi-a parut cam mult avand in vedere ca-i intr-o zona defavorizata . De acord sunt da mie nu-mi convenea treaba cu vanzarea pentru ca asta insemna ca ceilalti nu mai au dreptul in alta parte si ei au partea lor in celelalte loturi. .
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
johnny_danut, utilizator
Dac toti mostenitorii se inteleg angajati-va un avocat acesta va stii sa va apere interesele in fata notarului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica-monica monica-monica Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: mostenire imobil, succesiune facuta, trei copii si sotul supravietuitor.Unul dintre copii doreste sa ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ContSters80068 ContSters80068 Buna ziua, am urmatoarea speta: am avut un partaj succesoral-judiciar in care s-a dat o hotarare jud, def , irev si executorie, a fost impartit un teren de ... (vezi toată discuția)