avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acte de baza la cofetarie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acte de baza la cofetarie

Buna ziua. Care este circuitul documentelor la o cofetarie ( productie proprie ) + magazin de desfacere? Productia de livreaza in magazin in mai multe perioade ale zilei, pe baza a ce document? Cum se intocmeste raportul de productie ? seara se centralizeaza documentele de livrare catre magazin?
Va mulumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 15:51, 2 Februarie 2014
Buna ziua,

Pe baza bonurilor de consum inregistrati materiile prime intrate in productie.
Apoi, pe baza retetarelor, faceti raportul de productie, de unde va reiesii felul si cantitatea produselor obtinute .
Pe baza bonului de predare, transfer, treceti produsele la magazie, sau in alta gestiune.
Acum sunt 2 variante:
-le vindeti direct ca si produse finite
-le transferati in marfa cu adaos si tva neexigibil (daca sunteti platitor de tva) si le vindeti ca marfa, ca sa nu va mai complicati cu gestiunea produselor finite si 711 aferent.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)