avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... RJIP lipsa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

RJIP lipsa

Buna ziua.
Anul trecut , in aprilie, am deschis un PFA cu obiect de activitate - alte forme de invatamant cod CAEN 8559. L-a momentul deschiderii , dupa ce am inregistrat firma am fost sfatuita sa imi iau doar facturier.
1. De la deschidere si pana acum nu am taiat decat facturi pentru banii primiti pe activitatea prestata. Sediul firmei este in apartamentul (3 camere) in care locuiesc. Am inteles ca pot sa deduc din cheltuielile apartamentului ( impozit, intretinere, asigurare, lumina, internet, ) un anumit procent. Cum pot sa fac acest lucru? Trebuie sa anunt la cei care emit facturile sau acolo unde platesc?
2. Pentru auto cum pot sa scad bonurile de benzina, asigurare, rovinieta, impozit?
3. Nu am cumparat inca RJIP. pot sa il cumpar acum, sa il inregistrez la finante si sa trec cheltuielile incepnd cu data infintarii firmei?
4.Ce alte documente /caiete/registre trebuie sa mai am ca PFA?
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
george-neagu, moderator
1. da daca ati ales sistem real ( Declaratia 220 la infiintare - 15 zile)
2. da cu foaie de parcurs
3. Da, amandoua( rjic si Reg inventar). Sunteti pasibil de amenda( trebuia in 15 zile de la infiintare)
4. registre : RJIP RI reg unic de control (optional)
depunere declaratii : 220 anual daca se schimba ceva fata de prima depusa, 200 pt sistem real, D 392A anual pana pe 25.02.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati contabilitate pfa Gabrista Gabrista Buna ziua Am cateva neclaritati privind contabilitatea unui PFA neplatitor de TVA impozitare in sistem real – activitate de consultanta si ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa delia3 delia3 Buna, in 2013 am infiintat un PFA cod caen 0149 ca domeniu principal, mi sa zis ca nu trebuie sa depun nici o declaratie in 2013, in 2014 ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)
Registre pfa Ofelia72 Ofelia72 Bună dimineața. În 6 august am înființat un PFA. Am depus declarația unică, dar nu știu ce trebuie să fac în continuare în legătură cu ANAF-ul? ... (vezi toată discuția)