avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua! Sunt nascuta pe 05.12.1958 si am pana acu, 16 ani de munca. Ma pot pensiona anticipat? Multumesc frumos ptr raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:41, 4 Februarie 2014
1. Pentru o femeie nascuta in decembrie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 3 luni iar stagiul minim d cotizare este de 15 ani.

2. - Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta trebuie sa aveti varsta standard de pensionare (61/3) si stagiul complet de cotizare (15/0).
- Aceste conditii le indepliniti in martie 2020.

3. - Pentru a beneficia de pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani si 3 luni, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 39 de ani si 3 luni.
- Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, la 56 de ani si 3 luni, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 31 de ani si 3 luni.
Multumesc frumos ptr promptitudine ! Deci am de asteptat pana la 61 de ani! Cu vremurile astea...grea misiune...slabe sperante! Sanatate multa tuturor si...noroc! Inca o data multumesc frumos ptr raspuns!
Buna ziua! Daca ati fost asa de amabili, va mai deranjez cu o intrebare de novice: daca de 2 ani lucrez cu CIM cu timp de 2 ore/zi, cu plata la zi a impozitelor ...la vechime se considera anul intreg? Inca o data multumesc anticipat ptr raspuns si scuzati ...inocenta intrebarii!
1. Nu conteaza cate ore pe zi ati lucrat ci ce salariu ati avut si ce contributii ati platit.

2. Daca ati lucrat 2 ani cu 2 ore pe zi stagiul de cotizare la pensie este de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata mariapetraru mariapetraru sunt nascuta in 24-03-1958 , am lucrat 16,08 luni pina in 1993 de atunci nu mai lucrez , am 2 nasteri Din septembrie 1993 pina in martie 2006 am fost in ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata mihailaelena mihailaelena sunt nascuta in anul 1958 luna ianuarie .Cind pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat?Amvechimea in munca neitrerupta de 31 ani. (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata amina10 amina10 Ce stagiu de cotizare trebuie sa indeplineasca o persoana pt a se pensiona anticipat la 55 ani? (vezi toată discuția)